Treed binnen in de wereld van Woody Allen met de Proximus VOD catalogus

Woody Allen houdt van cinema. Sinds zijn debuut in de jaren 60, heeft de Amerikaanse filmmaker bijna elk jaar een nieuwe film uitgebracht, waardoor zijn oeuvre als scenarist en regisseur intussen al meer dan 50 films telt. Hij is vooral bekend van zijn onnavolgbare komedies vol getormenteerde, maar beklijvende personages. De viervoudige Oscarwinnaar wordt op 1 december 85 en voor de gelegenheid biedt Proximus Pickx een selectie uit zijn beste werk aan in de VOD catalogus.

Annie Hall (1977)

Comedian Alvy Singer wordt 40 jaar oud. De New-Yorker die tweemaal gescheiden is en geplaagd is door neuroses blikt terug om uit te vissen waarom zijn relatie met Annie Hall op de klippen liep. Wanneer hij haar leert kennen, wil ze zangeres worden. Het duo kent onverwachte geluksmomenten, maar ondanks vijftien jaar therapie kan Alvy zijn demonen nooit helemaal afschudden. Hij ziet hun relatie voor zijn neus uiteenvallen.
 
‘Annie Hall’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Manhattan (1979)

Televisiescenarist uit New York Isaac leidt een chaotisch leven. Hij schrijft al jaren aan een roman waar hij zelf niet aan uit geraakt. Zijn tweede echtgenote verlaat hem voor een vrouw en hij papt aan met een 17-jarige studente, maar neemt die relatie niet ernstig. Dan valt hij voor de maîtresse van zijn beste vriend. De getormenteerde Isaac vindt stabiliteit in de liefde voor zijn stad, die een prominente plaats krijgt in zowat elke scène van de film.

'Manhattan' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


The Purple Rose of Cairo (1985)

In deze film die zich afspeelt in het New Jersey van de jaren 30 stapt een personage letterlijk uit het cinemascherm en in de echte wereld. We volgen Cecilia, een vrouw die ontsnapt aan haar slechte huwelijk door zich keer op keer in films te verliezen. Tijdens een vertoning van ‘The Purple Rose of Cairo’ spreekt filmheld Gil Sheperd haar aan vanop het scherm, waarna hij haar komt opzoeken. De andere toeschouwers en de personages in de film zijn met verstomming geslagen.

'The Purple Rose of Cairo' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Whatever Works (2009)

In 2009 keerde Woody Allen terug naar New York voor de komedie ‘Whatever Works’. Daarin speelt Larry David de rol van Boris, een misantropische natuurkundeleraar die alleen waardering kan opbrengen voor klassieke muziek en oude films. Op een dag kruist de jonge Melody (Evan Rachel Wood) zijn pad terwijl ze op zoek is naar een dak boven haar hoofd. Ze injecteert al snel terug wat kleur in het leven van Boris.
 
Deze bijna romantische komedie speelt vooral in op de verschillen tussen de hoofdpersonages, die elkaar wel steeds beter leren begrijpen. Intelligente en soms cynische humor zijn de kenmerkende stijlen van Allen, en op dat vlak moet deze prent niet onderdoen.

'Whatever Works' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Midnight in Paris (2011)

Gil Pender brengt enkele dagen verlof in Parijs door met zijn verloofde Inez. Hij is scenarist, en zoekt wanhopig naar inspiratie voor zijn eerste roman, en naar iets om zijn leven wat op te peppen. Gil wandelt alleen door de straten van de hoofdstad na een avond op zwier. Voor hem stopt een wagen waarin alle passagiers gekleed zijn alsof ze uit de jaren 20 komen. Pas dan wordt hij zich bewust van de magie van de lichtstad.
 
De romantische en fantastische reis zet de schoonheid van Parijs in de verf en neemt ons mee in de rijke geschiedenis van de stad.

'Midnight in Paris' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Blue Jasmine (2013)

In deze film speelt Cate Blanchett een geraffineerde Amerikaanse. Nadat ze haar huwelijk met de vermogende Hal ziet instorten, ziet ze geen andere keuze dan haar leven in de New Yorkse high society achter te laten en bescheiden opnieuw te beginnen in San Francisco. Ze trekt in bij haar zus Ginger, die nog een eitje met haar te pellen heeft.
 
Cate Blanchett is onweerstaanbaar in de rol van de gevallen rijkeluis. Ze sleepte voor deze rol de Oscar voor Beste Actrice in de wacht.

'Blue Jasmine' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Magic in the Moonlight (2014)

Woody Allen tovert een romantische fantasiefilm uit zijn hoed. Deze speelt zich af op de Côte d’Azur in de jaren 20. Colin Firth portretteert de beroemde goochelaar Stanley Crawford, die het jonge Franse medium Sophie Baker (Emma Stone) moet ontmaskeren als oplichtster, nadat ze enkele rijke families bij de neus nam. Firth is heerlijk als oude knar die aan zichzelf twijfelt en valt als een blok voor de charmes van Baker. De ontknoping laat qua realisme wat te wensen over, maar is desalniettemin magisch.

'Magic in the Moonlight' is beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus. Naar de VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


Irrational Man (2015)

De depressieve Abe Lucas wordt professor filosofie in een klein stadje. Zodra hij er aankomt, springt hij in het oog van twee vrouwen, één van zijn collega’s en een studente. Beiden zijn gefascineerd door de getroebleerde prof, die met beiden een relatie aangaat. Maar door een schijnbaar onschuldig voorval, verandert hun lot volledig.
 
Emma Stone staat tegenover Joaquin Phoenix in deze film die buiten de competitie werd voorgesteld op het filmfestival van Cannes in 2015.

'Irrational Man' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Café Society (2016)

In deze film keren we terug naar het Hollywood van de jaren 30. De jonge Bobby hoopt zijn acteercarrière van de grond te krijgen en tegelijk zijn verstikkende familie achter zich te laten. Hij krijgt hulp van zijn oom Phil, een van de beste impresario’s in de business. Bobby dingt naar het hart van secretaresse Vonnie, maar dat behoort al toe aan iemand anders. Hij leert genoeg anderen kennen in het woelige wereldje, maar krijgt Vonnie nooit helemaal uit zijn gedachten.
 
Allen verzamelde een topcast voor deze historisch getinte romcom, met rollen voor Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Steve Carrell en Blake Lively.

'Café Society' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!


Wonder Wheel (2017)

Voor zijn 47ste film keerde Woody Allen terug naar de plaats waar ‘Annie Hall’ in 1977 opende. De filmmaker vertelt met lichte toets een drama dat zich afspeelt in de jaren 50 op Coney Island. In ‘Wonder Wheel’ kruisen vier personages elkaar. De 39-jarige Ginny (Kate Winslet) zit verveeld met haar man Humpty (Jim Belushi). Ze valt voor de strandjutter Mickey (Justin Timberlake), maar die heeft een oogje op de dochter van Humpty: Carolina (Juno Temple). Bovendien zoekt Carolina een schuilplaats bij Ginny en Humpty omdat ze gezocht wordt door haar criminele ex-man. Samenleven wordt moeilijk, zeker wanneer het koppel duivels oproept.
 
'Wonder Wheel' is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Andere films van Woody Allen die vanaf vandaag te vinden zijn in de Proximus VOD catalogus zijn ‘Love and Death’, ‘Stardust Memories’, ‘Play it Again Sam’, ‘You Will Meet a Tall Dark Stranger’ en ‘To Rome With Love’.

Films

Bekijk alles
Top