Vijf verbazingwekkende anekdotes over Ed Sheeran

Ed Sheeran is ongetwijfeld een van de meest populaire muzikanten van de afgelopen jaren. Inderdaad, elk liedje van de Britse singer-songwriter is een wereldwijde hit geworden. Denk je dat je alles al weet over de nieuwe koning van de pop? Proximus Pickx bewijst je ongelijk met deze sappige anekdotes.

1. Elk van zijn gitaren heeft een naam

Zowel op het podium als in het dagelijks leven scheidt Ed Sheeran nooit van zijn gitaren. Al meer dan 10 jaar neemt de zanger ze overal mee naartoe, of het nu in volgepakte stadions is, tijdens interviews of voor tv-shows. Symbolisch gezien besloot de Brit hen een eigen naam te geven, die telkens op de voorkant van het instrument terug te vinden is. Cyril, Jasper, Lloyd en Felix hebben bijgevolg de kans om op de eerste rij te zitten om de artiest te ondersteunen. Sheeran heeft ondertussen uiteraard zijn eigen gitaarmerk gelanceerd door zijn krachten te bundelen met het Ierse snaarinstrumentenbedrijf Lowden.

2. Een videoclip opgenomen voor slechts 20 pond

Ed Sheeran is een van de bestbetaalde kunstenaars ter wereld. Alleen al in 2019 stond de popzanger derde in het lijstje met volgens Forbes een geschatte opbrengst van 110 miljoen dollar. In het begin van zijn carrière werd Sheeran – geboren in Halifax, West Yorkshire, in het noorden van Engeland – nochtans zelden met dergelijk budgetten geconfronteerd. Voor zijn allereerste hit 'The A Team' maakte hij met zeer beperkte middelen een videoclip. De muzikant gaf slechts 20 luttele ponden uit en riep de hulp van vrienden in. Vooral zijn vriendin Selina MacDonalds en haar kamergenote Katy Brady droegen bij aan het project. De clip is helemaal in zwart-wit opgenomen. Het gaat niet om een artistieke keuze, maar omdat het budget zo laag was zou de video er volgens Ed Sheeran anders "erg goedkoop en lelijk van kleur hebben uitgezien." 


3. Eminem hielp hem met zijn stotterproblemen.

De man achter 'Shape of you' had een heel andere carrière kunnen hebben als hij in zijn vroege jeugd geen grote fan van Eminem was geweest. Het was 'The Marshall Mathers LP', het derde album van de Amerikaanse rapper, dat hem heeft geholpen zijn stiel onder de knie te krijgen. Op 10-jarige leeftijd loste Ed Sheeran zijn stotterproblemen op door de krachtige teksten van dit album uit het hoofd te leren.

4. Damien Rice ligt aan de oorsprong van het fenomeen

Naast Eminem had ook een andere muzikant een grote invloed op de carrière van Ed Sheeran: Damien Rice. De Ierse muzikant was een echt rolmodel voor de nieuwe koning van de pop, net als The Beatles, Nizlopi of Bob Dylan. Het was tijdens het bijwonen van een van Damien Rice’s concerten dat Ed Sheeran - hij was toen slechts 11 jaar oud - begreep dat dit leven voor hem was gemaakt.

5. Een grote fan van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’

Ed Sheeran werd geboren op 17 februari 1991, bijna op hetzelfde moment als de serie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die een jaar eerder werd uitgebracht. De Brit groeide op met de afleveringen van de serie waarin de hoofdrol wordt vertolkt door Will Smith – waarvan hij een grote fan was. In 2013 liet de muzikant het logo van de serie op zijn arm tatoeëren. De zanger heeft ook nooit geaarzeld om de begintune van de tv-reeks in een akoestische versie te brengen.  


Muziek

Bekijk alles
Top