Zondagavond staan de nummers één en twee lijnrecht tegenover elkaar. Competitieleider Union gaat op bezoek bij eerste achtervolger Seraing in een queeste om hun reeds riante voorsprong nog wat groter te maken.
De Brusselaars rekenen daarvoor in de eerste plaats op hun topschutter Dante Vanzeir, maar moeten achterin natuurlijk bijzonder alert zijn voor die andere scoringsmachine; Georges Mikautadze!

Zowel Mikautadze (15 goals) als Vanzeir (11 goals) halen dit seizoen een onwaarschijnlijk doelpuntengemiddelde. Het duo steekt met kop en nek boven de rest van de prijsschutters uit en zal onderling gaan uitmaken wie uiteindelijk topschutter van 1B wordt. Naar aanleiding van de rechtstreekse clash van zondag trekken we een eerste vergelijking tussen de twee toptalenten.

Veel gelijkenissen

Beide spitsen kwamen dit seizoen al in elke wedstrijd in actie, maar Mikautadze speelde wel meer dan 200 minuten meer dan Vanzeir (965 vs. 756). Hierdoor ligt hun gemiddelde aantal minuten per goal redelijk dicht bij elkaar. Mikautadze scoort elke 64 minuten; Vanzeir elke 69 minuten.

Ook bij de doelpuntenproductie van hun team heeft Mikautadze net iets meer invloed. De Fransman was dit seizoen al betrokken bij 17 van de 28 competitiegoals (15 goals, 2 assists) terwijl Vanzeir aan 11 goals en 4 assists zit bij de (eveneens) 28 goals van Union.

De manier waarop beide spitsen scoren is eveneens zeer gelijkend. Mikautadze scoorde 10x met rechts, 3x met links, één keer vanop een directe vrijschop en één keer vanop de stip. Vanzeir zit aan negen goals met rechts; ééntje met links en ééntje vanop de stip. Gezien hun gestalte zijn beiden niet meteen kopbalspecialisten...

Weinig verschillen

Waar beide spelers wél veel in verschillen is in de thuis/uitstatistieken. Mikautadze scoorde amper 5 van zijn 15 goals in het eigen stadion terwijl Vanzeir aan 7 (op 11) zit.

Tenslotte leveren de goals van Mikautadze voorlopig wel veel meer punten op dan die van Vanzeir. Zonder de goals van hun topschutter zou Seraing tien punten minder hebben terwijl Union zonder de goals van Vanzeir amper drie punten minder zou hebben. Desalniettemin scoorde Vanzeir wel al vaker de openingsgoal (3) dan Mikautadze (2). En ook dat is natuurlijk een belangrijke kwaliteit.