Waarom Wendy Van Wanten zo populair werd in Vlaanderen

Wendy Van Wanten is al tientallen jaren een grote naam in Vlaanderen. Ze kondigde enkele weken geleden aan dat ze terugkeert op televisie, maar meer is er nog niet bekend. Proximus Pickx grasduint in haar verleden en onderzoekt waarom Van Wanten zo populair werd in Vlaanderen.

In Vlaanderen groeide ze uit tot een sekssymbool nadat ze haar carrière begon als model, maar vooral haar deelname als het wulpse brievenmeisje aan het tv-programma ‘De Pin Up Club’ lanceerde haar tv-carrière.

Wendy Van Wanten was geboren en Vlaanderen was een ster rijker. Vanaf dat moment ging ze door het leven als Wendy Van Wanten, wat dat klonk vanwege commerciële redenen beter dan haar echte naam, Iris Vandenkerckhove.

Wie wordt de man van Wendy?

Van Wanten krijgt de ene na de andere opdracht binnen en neemt ook tal van singles op. ‘Bij Jou Zijn’, ‘Kijk Eens Diep In Mijn Ogen’ in duet met Willy Sommers en haar deelnames aan ‘Tien Om Te Zien’ maakten haar nog populairder. Zeker na haar rol in de VTM-serie ‘Meester’, wat een enorm succes wordt. Van Wanten blijft het ijzer smeden wanneer het heet is en ze poseert zelfs voor Playboy, maar ze gaat niet volledig naakt. In Vlaanderen kende Playboy toen een topverkoop.

Van Wanten blijft nadien werken aan haar tv- en muziekcarrière en dat gaat goed, maar in 2006 komt ze met een nieuwe knaller van formaat. VTM start met het programma ‘Wie wordt de man van Wendy?’ en dertien weken lang volgen meer dan een miljoen Vlamingen de strijd om het hart van Wendy. De gelukkige wordt uiteindelijk de 45-jarige bedrijfsleider Frans Vancoppenolle. Beiden zijn nog steeds samen, maar de roddelbladen in België smullen nadien van de moeilijke band tussen Frans en de zoon van Wendy, Dylan. Van Wanten zag enorm af van die situatie.

Prins Laurent

Hét grootste vraagstuk blijft echter de situatie rondom haar zoon Clément. Al twintig jaar wordt gezegd dat hij de zoon is van Prins Laurent, met wie Van Wanten een affaire zou hebben gehad. Clément weet wie zijn vader is, maar officieel kwam er nog niets naar buiten.

Het is een vraag die Vlaanderen al twintig jaar in de ban houdt. Wendy Van Wanten is vandaag 60 jaar en staat iets meer in de schaduw, maar haar comeback zal sowieso groot nieuws zijn.

Films

Bekijk alles
Top