Ontploft bij Lommel; herboren bij RWDM: de fabelachtige 1B-stats van Leonardo Miramar Rocha

Sport | Met Gilles Ruyssen, Glenn Claes en Leonardo Miramar Rocha heeft RWDM drie spelers in huis die zaterdag de weg kunnen wijzen richting het Lommelse Soevereinstadion. Het trio beleefde in het recente verleden mooie tijden in Noord-Limburg, al was de passage van Rocha ongetwijfeld de meest opvallende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rocha streek in de zomer van 2018 neer in Lommel en ontpopte er zich in geen tijd tot een absolute sterkhouder. De Portugees zorgde er eigenhandig voor dat de Limburgers geen al te grote degradatiezorgen kenden en sloot het seizoen af als topschutter van de Proximus League (16 goals). Ook in de Play Downs (drie goals) en de beker (twee goals) was Rocha van levensbelang voor zijn club.

De lange spits versierde een transfer naar KAS Eupen, maar daar liep het een pak minder. Rocha verdween al snel op het achterplan door een gebrek aan vertrouwen en een langdurige knieblessure. RWDM pikte hem deze zomer weer op en Rocha bedankte met een goal in elke competitiematch die hij tot op heden speelde (4) en drie goals in de bekermatch tegen Rochefort.

Waanzinnige stats

In totaal speelde Rocha 38 wedstrijden als contractspeler bij een 1B-club. Daarin scoorde hij 28x en leverde hij zes assists af. De nog altijd maar 23-jarige Portugees zit dus aan 34 beslissende balcontacten in 38 duels! Afwachten of hij dat aantal nog wat kan aandikken tegen de club waarbij hij zijn naam op de Belgische kaart zette. Met (vermoedelijk) Glenn Neven als direct tegenstander komt hij wel iemand tegen die hem als zijn broekzak kent. Al snijdt dat mes natuurlijk in twee richtingen. Het worden alvast duels om van te smullen.

Leuk extra weetje: in die 38 duels werd Rocha welgeteld 1x vervroegd naar de kant gehaald. Dat was na zijn hattrick tegen Rochefort (toen de buit binnen was). In alle andere duels stond de Portugees op het veld van het eeste tot het laatste fluitsignaal. Best wel opvallend voor een spits.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top