André Hazes vecht voor kandidaten in ‘The Voice Senior’

In de eerste aflevering van het tweede seizoen van ‘The Voice Senior’ was al heel wat talent te horen, in de tweede Blind Auditions treden opnieuw elf 60-plussers aan om te tonen dat stembanden niet roesten. En wanneer André Hazes het evenbeeld van zijn vader ziet, gaat hij helemaal uit zijn dak.

Na de eerste Blind Auditions bestaat team Walter Grootaers uit Lucas en Robin, André Hazes rekruteerde Rene, Karen Damen neemt Toon, Erik en Marie-Jeanne onder haar vleugels en Doortje en Laurie sloten zich aan bij Sam Gooris. In de tweede Blind Auditions laten nog elf kandidaten hun fluwelen stembanden horen om zo mee te dingen naar de titel ‘The Voice Senior’.
 
Voor showbeest André Hazes worden het alvast bijzondere audities. Wanneer de 71-jarige Nini op het podium stapt, stelt hij voor aan haar om even van plaats te ruilen. Met Nini in de jury, zingt hij zijn hit ‘Leef’. “Als jullie niet drukken, dan hebben jullie een probleem”, lacht hij. Of de jury zich ook tijdens de auditie van Nini omdraait, zal vanavond te zien zijn.

Moeilijke keuzes
 
Ook wanneer de 69-jarige Hedwig het podium betreedt, beleeft André Hazes een bijzonder momentje. Hij zingt met een passende grain in de stem ‘I Need Never Get Old’ van Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en overtuigt Hazes met zijn eerste refrein. Zodra het jurylid Hedwig ziet, gaat hij uit de bol. Met zijn zwarte pak en een zwart hoedje is het alsof André naar zijn eigen vader staart. Maar wanneer ook Walter Grootaers afdrukt, moet hij alles in de strijd gooien om de zanger in zijn team te krijgen. “Iemand die eruitziet als mijn vader kan niet anders dan voor mij kiezen, toch?!” Maar welke coach kiest Hedwig?
 
De eerste Blind Auditions werden bekeken door bijna 1,2 miljoen kijkers, en het programma was daarmee een van de hoogst scorende op vrijdagavond, enkel ‘Thuis’ en ‘Het Journaal’ deden beter. De tweede auditieronde is meteen de laatste, want volgende week zijn er de genadeloze Knock-Outs en de week daarna strijden de overblijvende acht zangers al in de finale.
 
De tweede Blind Auditions van ‘The Voice Senior’ zijn vanavond om 20u40 te volgen op VTM.


Films

Bekijk alles
Top