Inter moet Champions League-ambities opbergen na nieuwe nederlaag tegen Real

Sport | Na een trage start in de Champions League begint de motor van Real Madrid stilaan op toerental te geraken. Op de vierde speeldag in de groepsfase wist het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard in groep B met 0-2 te winnen op het veld van Inter. Hazard wees de weg en trof raak vanaf de strafschopstip.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real kon eind oktober niet slechter starten aan het Europese kampioenenbal. In eigen huis bleef het met lege handen achter tegen de Oekraïners van Shakhtar Donetsk (2-3). Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach werd het eerste puntje gesprokkeld (2-2). En dan moest de dubbele confrontatie nog komen met Inter, op papier de grote uitdager van Real voor groepswinst.

Voor aanvang van de eerste confrontatie spraken ze in Madrid over een finale. Die wisten ze ternauwernood tot een goed einde te brengen. Een nonchalant Real gooide zijn 2-0 voorsprong eerst te grabbel, maar Rodrygo trok Real tien minuten voor tijd toch over de streep. 

Gisteren volgde de terugmatch. Voor Inter werd het zelfs een alles-of-nietsmatch met amper twee punten na drie speeldagen. Romelu Lukaku en zijn ploegmakkers hadden niks minder dan een zege nodig om hun kansen gaaf te houden.

Hazard wijst de weg

Maar na amper zeven minuten voetballen ging het al fout bij de Milanezen, toen Real een penalty kreeg. Eden Hazard zette zich achter de bal. De aanvoerder van de Rode Duivels plaatste de bal onbereikbaar voorbij doelman Samir Handanovic in de hoek. Het was het eerste Champions League-doelpunt in drie jaar voor Hazard.

Invaller Rodrygo dwong tot slot ex-Realspeler Achraf Hakimi in de 59e minuut tot een owngoal: 0-2. Intussen was de thuisploeg al even tot tien man herleid na rood voor Arturo Vidal. Die kreeg twee gele kaarten na hevig protest, toen hij geen penaltyfout mee kreeg. De Chileen zou op sociale media zijn woede nog extra in de verf zetten.


Aan de 0-2 score werd niets meer veranderd. Hazard werd in de 78e minuut naar de kant gehaald, Lukaku mocht in de 86e minuut gaan rusten. Radja Nainggolan bleef op de bank bij Inter.

Inter voor zelfde route als vorig seizoen?

Met nog twee speeldagen voor de boeg is Real Madrid weer helemaal terug. De Madrilenen schuiven dankzij de twee zeges tegen Inter op naar plek twee. Met zeven punten staan ze zelfs op slechts één puntje van huidig groepsleider Gladbach.

Voor Inter is de knock-outfase van het kampioenenbal een droom die ze opnieuw mogen opbergen tot volgend jaar. Met slechts twee punten kan Inter hoogstens nog op gelijke hoogte komen van Gladbach als het zijn twee duels op Mönchengladbach en thuis tegen Shakhtar wint. De derde plaats claimen, om zo door te stoten naar de Europa League, lijkt nu nog het hoogst haalbare.

Vorig seizoen bereikte Inter nog de finale van de Europa League nadat het in de groepsfase van de Champions League op een derde plaats was geëindigd in een poule met Slavia Praag, Borussia Dortmund en FC Barcelona.

Volg alles omtrent de Champions League via Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top