Wout van Aert: dit weekend nog niet de te kloppen man

Sport |
Na een uitzonderlijk seizoen op de weg, met zeges in de Strade Bianche, Milaan-San Remo, twee ritzeges in de Tour, eentje in de Dauphiné en een nationale titel in het tijdrijden, treedt Wout van Aert dit weekend opnieuw in actie in het veld. Mengt hij zich meteen in de strijd om de zege in Kortrijk en Tabor?
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Wout van Aert gaat dit weekend van start in twee crossen, zaterdag in de Urban Cross in Kortrijk, zondag in de Wereldbekermanche in het Tsjechische Tabor. In het radioprogramma 'De Tribune' op Radio 1 ziet bondscoach Sven Vanthourenhout hem nog niet als dé te kloppen man.
 
 "Je mag niet verwachten dat hij meteen wint, al blijft het natuurlijk wel Wout van Aert", zo legt Vanthourenhout uit. Volgens hem is de vormcurve van Van Aert "na de klassiekers wat gezakt”, maar toch niet al te veel. De drievoudige wereldkampioen in het veldrijden zal het dit weekend moeten opnemen tegen renners als Eli Iserbyt, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout of Laurens Sweeck die al wedstrijdritme hebben opgedaan en "al meer interval achter de rug hebben". De bondscoach ziet Van Aert wel lang strijden in de voorste gelederen van de cross: "En als je hem zaterdag klopt, zal je zege alleszins meer cachet krijgen," aldus Vanthourenhout nog.
 
Wat denkt Wout van Aert er zelf van? "Het eerste blok met de crossen in Kortrijk, Tábor en Boom hoop ik vooral aan te grijpen om beter te worden", zo vertelt hij aan de wielerwebsite Wielerflits.nl. "Ik hoop dat ik op karakter en conditie mijn wagonnetje kan aanhaken, maar verwacht niet dat ik de koers zal maken", voorspelt hij. Met wat geduld zal hij wellicht opnieuw kunnen meedraaien met de specialisten die al twee maanden aan hun seizoen bezig zijn. "Omdat het nu op de weg zo goed draait, is mijn kijk op het veldrijden wel wat veranderd. Maar ik cros nog altijd om te winnen,", zo besluit hij.
 
Voor de eindzege in de grote regelmatigheidscriteria zal Van Aert aan te weinig wedstrijden deelnemen, maar het WK van eind januari in Oostende wordt het grote doel van deze winter voor de renner van Jumbo-Visma. "Daar zal hij 100 procent klaar voor zijn", zo weet Vanthourenhout over de ambitie van Van Aert om een vierde wereldtitel binnen te rijven. "Wout zal zich zo sterk mogelijk wapenen tegen een Mathieu van der Poel. De titelverdediger zal het ons opnieuw erg lastig maken."
 
"We hebben wel de luxe om de selectie te stofferen met extra wapens zoals Toon Aerts en Eli Iserbyt. Zij crossen ook voor niets minder dan de wereldtitel", zo zegt de bondscoach nog.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top