Kan Club nog eens ouderwets swingen tegen de rode lantaarn?

Sport | Voor champagnevoetbal moet je de jongste weken niet bij Club Brugge zijn. Blauw-zwart verkeert in een vormdip. Met 8 op 15 en puntenverlies tegen OH Leuven en KV Mechelen is de regerende landskampioen zijn flow – herinner je die spectaculaire 0-6 tegen Zulte Waregem in september – van de eerste acht speeldagen kwijt. De souplesse waarmee Club zich vorig seizoen tot kampioen kroonde, lijkt even zoek. Een glansrijke zege tegen rode lantaarn Moeskroen zou de blauw-zwarte motor weer aan de praat kunnen krijgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de vorige speeldag won Club nog zuinig van KV Kortrijk, maar erg overtuigend was het allemaal niet. In de eerste helft sleepte de wedstrijd zich voort met een slakkengangetje. Na het openingskwartier liet Club het tempo tegen de middenmotor al zakken. Na de pauze toonde de thuisploeg meer aanvalslust, maar het was wachten op de geniale ingeving van Noa Lang op het uur om de partij naar zich toe te trekken. Daarna verdedigde Club zijn krappe voorsprong: toch geen doeningen die je van een landskampioen én de huidige competitieleider tegen een middenmotor zou verwachten.
 
De 3-0 pandoering in de Champions League tegen Dortmund deze week zal ook geen vertrouwensboost opgeleverd hebben – ook al was die nederlaag ingecalculeerd. Het enige wat de troepen van Philippe Clement weer op het juiste spoor kan zetten, is een overtuigende zege tegen Moeskroen, dat momenteel laatste staat met zes punten. Les Hurlus konden dit seizoen nog maar één keer winnen, al moet er wel bij worden gezegd dat ze door coronaperikelen twee matchen minder gespeeld hebben dan de meeste andere teams in de Jupiler Pro League. Die overwinning, de allereerste van het seizoen, boekten de Henegouwers afgelopen woensdag uitgerekend in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge in hun eerste van drie inhaalmatchen (1-2).
 
De Ketelaere als enig lichtpunt
 
De grootste zorg van Philippe Clement is het huidige vormpeil van Club. Het middenveld scoort niet meer, en het blok achteraan is niet zo secuur meer – zoals geïllustreerd tegen OH Leuven en KV Mechelen. De cijfers pleiten momenteel nog in het voordeel van de Bruggelingen, maar geven een vertekend beeld van de werkelijke prestaties op het veld. Het verval bij Dennis en Diatta is spectaculair, de driehoek Vanaken-Vormer-Rits is lang niet meer zo dominant. Gouden Schoen Hans Vanaken is in sommige wedstrijden onzichtbaar, in de defensie is Deli een schim van zichzelf. Alleen Charles De Ketelaere is een lichtpunt.
 
Geen excuses voor Club dit weekend: het moet winnen tegen hekkensluiter Moeskroen, want bij puntenverlies zou het crisisspook in de verte weleens kunnen opdoemen.
 
Volg Moeskroen – Club Brugge deze zaterdag vanaf 20u40 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top