‘Kingsman’ op VTM: de fonkelende ster van Welsh talent Taron Egerton

Films | Morgen zendt VTM de Brits-Amerikaanse actiekomedie ‘Kingsman: The Golden Circle’ uit, met Taron Egerton (Eggsy), Colin Firth (Harry Hart), Channing Tatum (Tequila), Halle Berry (Ginger) en Julianne Moore (Poppy) in de cast. Hoofdrolspeler Egerton maakte zijn filmdebuut op het witte doek in 2014 in ‘Testament of Youth’. Anno 2020 is de Welshman op zijn 31ste uitgegroeid tot één van de meest veelbelovende filmsterren van het moment.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Egerton werd op 10 november 1989 geboren in Birkenhead en groeide op op Anglesey, een eiland in Wales. Hij bracht zijn jeugdjaren door in het Welshe dorp Aberystwyth. Egerton liep school aan de Royal Academy of Dramatic Art en verwierf een acteerdiploma in 2012. Kort na zijn afstuderen stond hij al op de set van de tv-serie ‘The Smoke’. 

Toen ‘The Smoke’ begin 2014 op de Britse zender Sky1 verscheen, werd Egerton gecast voor ‘Kingsman: The Secret Service’. De sequel uit 2017, ‘Kingsman: The Golden Circle’, deed de ster van Egerton rijzen, maar zijn grote doorbraak kwam er pas echt als Elton John in ‘Rocketman’. In tegenstelling tot ‘Bohemian Rhapsody’, de Queen-biopic waarin ster Rami Malek in de gedaante van Freddie Mercury playbackte op de originele songs, zong Egerton wel degelijk zelf in ‘Rocketman’. 

Daarvoor versierde hij enkele rolletjes. Zo verscheen hij in 2015 naast Tom Hardy in ‘Legend’, de filmbewerking van Brian Helgeland over de beruchte Londense misdaadkoningen The Krays. Hij promoveerde naar hoofdrollen met zijn vertolking van Michael Edwards in ‘Eddie The Eagle’, het biografische sportdrama van Dexter Fletcher uit 2016, dat het verhaal van de gelijknamige Britse skiër vertelt.

Golden Globe

Nog in 2016 sprak Egerton de stem in van Johnny, de gorilla in de animatiemusical ‘Sing’. Hij zong daarbij onder meer Elton Johns klassieker ‘I’m Still Standing’. Die laatste verscheen trouwens ook in ‘Kingsman: The Golden Circle’. Egertons band met John werd versterkt toen hij Elton John speelde in ‘Rocketman’, een film die sinds 2001 in ontwikkeling was.

Die film en de soundtrack, 'Rocketman: Music from the Motion Picture', verschenen in mei 2019 en maakten van Taron Egerton een ster in de filmwereld. Voor zijn rol won hij een Golden Globe voor 'beste acteur in een musical of comedy'. Voor de soundtrack van ‘Rocketman’ werd hij genomineerd voor een Grammy. Vanaf 1 december staat Egerton op de set van ‘Tetris’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top