PSG voorzichtig weer in de running voor kwalificatie

Sport | Met een omstreden penalty van Neymar heeft Paris Saint-Germain thuis op de vierde speeldag van de groepsfase van de Champions League de overwinning afgedwongen. De troepen van Thomas Tuchel waren niet de betere ploeg, maar veroverden toch maar de tweede plaats in groep H, achter Manchester United.

Groep H is dit jaar in de Champions League ongetwijfeld de groep waar de hardste strijd woedt. Na dinsdagavond liggen de kaarten opnieuw anders, nadat Paris Saint-Germain het thuis haalde van RB Leipzig. Om in de running te blijven, moesten de Parijzenaars absoluut de Duitsers verslaan en dankzij een omstreden penalty van Neymar (11de minuut, 1-0), was de missie volbracht. De ploeg uit de Franse hoofdstad zette na dat doelpunt alles in op de verdediging, waardoor hun tegenstanders wel dominant waren, maar nooit echt gevaarlijk.

Tegelijkertijd was op Old Trafford bij de rust voor Manchester United de strijd al gestreden tegen Basaksehir, dankzij twee goals van Bruno Fernandes (7de en 19de minuut) en een succesvolle penalty van Marcus Rashford (35ste minuut). De Turkse ploeg redde nog de eer met een doelpunt van Deniz Türüc (75ste minuut, 3-1), voordat Daniel James na een assist van Mason Greenwood, twee spelers die pas ingevallen waren, de definitieve score markeerde (90 minuten + 2, 4-1). In het klassement leiden de Red Devils van Manchester nog steeds de dans met 9 punten, voor PSG en Leipzig die beiden 6 punten totaliseren. Basaksehir sluit de rij met 3 punten. De volgende speeldag wordt beslissend, want Manchester United en PSG treffen elkaar aan de andere kant van het Kanaal.

Vier eerste kwalificaties bekend

FC Barcelona kon zich ondanks een experimentele opstelling zonder Lionel Messi uit de slag trekken en overklaste Dynamo Kiev met 0-4 op het scorebord. Die score is wel wat misleidend, want de Blaugranas kenden een moeilijke eerste helft. Ze konden uiteindelijk rekenen op Sergino Dest, twee goals van Martin Braithwaite en Antoine Griezmann. De Catalanen haalden vier overwinningen in groep G en hebben zich dus al geplaatst voor de laatste 16, net als Juventus (2de met 9 punten), dat te sterk was voor Ferencvaros (2-1). De Zebra’s werden nochtans bijna verrast door de bescheiden Hongaren. Zij namen de leiding na een doelpunt van Myrto Uzuni, en de troepen van Andrea Pirlo scoorden de gelijkmaker dankzij het eerste doelpunt van Cristiano Ronaldo in deze competitie. De Italianen namen uiteindelijk de bovenhand en verzekerden zich van de kwalificatie toen Alvaro Morata in de toegevoegde tijd de netten vond.

In groep E ten slotte kregen Chelsea en Sevilla al hun ticket voor de volgende ronde. Beide ploegen hebben dat te danken aan spectaculaire prestaties in de laatste minuten. De Britten haalden drie punten tegen Rennes, waar Jérémy Doku op het appel was, dankzij Olivier Giroud in de blessuretijd. Eerder in de wedstrijd had Callum Hudson-Odoi de score geopend, waarna Sehrou Guirassy de Fransen vijf minuten voor het fluitsignaal op gelijkspel bracht. De ploeg uit Andalusië had dan weer een laat doelpunt van Munir El Haddadi (90ste minuut + 5) nodig om Krasnodar te verschalken. Sevilla maakte het eerste doelpunt met Ivan Rakitic in de 4de minuut, de Belgisch-Braziliaanse Wanderson had na tien minuten in de tweede helft de score weer vereffend.

In twee groepen blijft het dus vol spanning afwachten wie de kopplaats verovert en wie op de derde plaats strandt. Opmerkelijk is bovendien dat dinsdag duidelijk de avond van de dubbels was, want zowel Ciro Immobile (Lazio-Zenit), Erling Haaland (Dortmund-Brugge), Bruno Fernandes (Man Utd-Basaksehir) als Martin Braithwaite (Kiev-Barcelona) vonden twee keer de weg naar doel.

Mis niets van de Champions League met Proximus Sports, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!