Thanksgiving: de beste donderdag van het jaar voor NFL-fans

Op Thanksgiving zet Eleven Sports NFL in de kijker met drie livewedstrijden. Afspraak vanaf 18u30.

Op het programma van week 11? De Pittsburgh Steelers, het enige team dat dit seizoen onoverwinnelijk bleek en het duel tussen Tom Brady en Patrick Mahomes zondagavond. Donderdag is een feestdag in de States: het is dan Thanksgiving. Dit feest heeft de Atlantische Oceaan nog niet overgestoken, maar daar is het echt groot. Een moment dat even belangrijk is als kerst. Familiebijeenkomsten zijn dit jaar niet echt mogelijk omwille van Covid-19. Dat wil ook zeggen dat Amerikanen dus de hele dag zullen kunnen genieten van de NFL. Zoals elk jaar feest Eleven Sports mee met live american football. Feest vanaf 18u30 tot in de vroege uurtjes.

Detroit, de stad van het american football op Thanksgiving

De traditie om op Thanksgiving american football te spelen, is ontstaan in 1934. George A. Richard, de toenmalige eigenaar van de Detroit Lions, wou van de feestdag gebruikmaken om meer mensen naar het stadion te lokken. Hij wou ook de aandacht van de lokale kranten trekken, want die besteedden enkel aandacht aan baseball. Het volgende jaar won Detroit het kampioenschap (er was toen nog geen sprake van de Super Bowl) en zonder de overwinning op de Chicago Bears op de dag van Thanksgiving had deze wedstrijd nooit bestaan. Sindsdien heeft Detroit elk jaar een NFL-match op Thanksgiving gespeeld, behalve tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Detroit Lions - Houston Texans: donderdag 26/11 om 18u30

De Lions zijn een van de meest mysterieuze teams van de League. Detroit kan zowel heel goed als heel slecht spelen en heeft de laatste tijd moeite om te overtuigen. Vorige week scoorden de Lions geen enkel punt tegen de Panthers. Een regelrechte afgang met 20-0. Matthew Stafford (foto) is een uitstekende quarterback. Hij kan zijn team op een spectaculaire manier naar de overwinning leiden (we herinneren ons nog de geweldige comeback eerder dit seizoen tegen de Falcons), maar het ziet er niet goed uit voor de Lions. De laatste keer dat ze de play-offs haalden, was in 2016 en hun laatste overwinning in dit stadium van de competitie dateert van 1991.

De NFC North: haalbaarder dan gedacht

Met een balans van 4 overwinningen en 6 verliezen hebben de Lions hun laatste woord nog niet gesproken in aanloop naar de play-offs. De NFC North is al enkele seizoenen een van de sterkhouders van de Conference, maar dit jaar ziet er veel minder indrukwekkend uit. De mannen van Matt Patricia (foto) zouden dus na een aantal goede resultaten wel eens terug kunnen stijgen en kans maken op een wild card. En de Texans tegen wie ze donderdag spelen, zijn de ideale tegenstanders om weer zelfvertrouwen te winnen.

Deshaun Watson, de oase in het midden van de woestijn in Houston

Vorig seizoen kon Deshaun Watson (foto) rekenen op DeAndre Hopkins om de aanval van de Texans leven in te blazen. Maar deze zomer heeft Bill O'Brien, de coach/algemeen manager die ondertussen bedankt werd voor bewezen diensten, beslist zijn beste receiver naar de Cardinals te sturen. Deshaun Watson bewijst wat een talent hij wel in huis heeft en slaagt er ondanks alles in zijn team vooruit te laten gaan. Maar met een balans van 3-7 lijkt een kwalificatie voor de play-offs een verre droom. Dat weerhoudt de 25-jarige quarterback er niet van uitstekende prestaties neer te zetten, zoals vorige week met de overwinning tegen de Patriots. Spektakel gegarandeerd als hij van de partij is.Onze prognose: overwinning voor de Texans

Dallas Cowboys: America's Team

De Cowboys zijn het andere topteam van de Thanksgiving-matches. In Dallas wordt al sinds 1966 een NFL-match georganiseerd op de laatste donderdag van november. Een traditie die ontstaan is dankzij de toenmalige eigenaar die zijn team meer zichtbaarheid wou geven. Missie geslaagd!Het team in Dallas, ook America's Team genoemd, is een van de populairste van de Amerikaanse sport en de Cowboys zwaaien de plak in het teamklassement: ze zijn wereldwijd het meeste waard. Forbes schat dat het team kopen zo'n 5,5 miljard dollar zou kosten. In 1989 betaalde huidig eigenaar Jerry Jones (foto) 'slechts' 140 miljoen dollar. Van een gouden zaak gesproken.

Dallas Cowboys - Washington Football Team: donderdag 26/11 om 22u30

Met 3 overwinningen en 7 verliezen op de teller delen Dallas en Washington de slechtste balans van de NFC Conference met Atlanta. Toch zal het team dat deze match wint een gooi kunnen doen naar de play-offs. Deze bizarre situatie wordt mogelijk gemaakt door de desastreuze balans van de NFC East-teams tijdens de eerste helft van het seizoen. De Philadelphia Eagles staan momenteel op kop met 3 overwinningen, 6 verliezen en 1 match zonder goals. Toch zal één team het halen tijdens deze slakkenrace en tegelijk een directe kwalificatie voor de play-offs in de wacht slepen. De Cowboys, met talentvolle spelers als Ezekiel Elliott (foto) en rookie receiver CeeDee Lamb, hebben alles in huis om het op te nemen tegen Washington.Onze prognose: overwinning voor de Cowboys

Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens: vrijdag 27/11 om 2u20

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag is het tijd voor de confrontatie tussen de Pittsburgh Steelers en de Baltimore Ravens. De Steelers zijn de onverwachte boeman van de AFC. Ze blijven dit seizoen onoverwinnelijk met 10 overwinningen in evenveel matches. Ondanks het immense palmares van dit team (6 titels, dat is niet niks) konden ze nooit eerder prat gaan op zo'n balans. De Steelers kunnen niet alleen rekenen op een verdediging om u tegen te zeggen, maar ook op de aanvallende ervaring van hun quarterback Ben Roethlisberger en op het talent van hun jonge receivers. Rookie Chase Claypool heeft al indruk gemaakt (8 touchdowns op zijn conto) en zet daarmee de traditie van grote receivers die in draft door Pittsburgh worden gekozen verder.

De Ravens: minder sterk

In 2019 zetten de Ravens een topprestatie neer tijdens het gewone seizoen. Een ondoordringbare verdediging, een moeilijk te volgen spel, quarterback Lamar Jackson die meer dan 1.000 yards kon lopen en de titel van MVP in de wacht sleepte: het leek erop dat niets de Ravens kon tegenhouden. Hun verlies tegen de Tennessee Titans tijdens de eerste play-offmatch was dan ook een koude douche en het ziet ernaar uit dat hun koude rillingen nog niet achter de rug zijn.De mannen van John Harbaugh (foto) zijn minder scherp en krijgen dit jaar bovendien af te rekenen met veel geduchtere concurrenten in de AFC North. Ze staan momenteel 3de in hun divisie, na de Steelers en de Browns. Met een balans van 6-4 blijven de Ravens evenwel ernstige kandidaten voor de play-offs, zeker gezien hun kalender er veel beter zal uitzien na hun ontmoeting met Pittsburgh.Onze prognose: overwinning van de Steelers

Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs: zondag 29/11 om 22u25

Een match tussen Tom Brady en Patrick Mahomes, dat is feest voor NFL-fans. De eerste is 43 jaar oud en heeft het meest indrukwekkende palmares in de geschiedenis van deze Ligue. De tweede is 25 en is de nieuwe ster in de sport. Durven we dromen dat hij over een paar jaar meedingt naar de titel van beste quarterback ooit?Maar dit duel tussen de Bucs en de Chiefs is ook vandaag razend actueel, want we krijgen twee kanshebbers te zien voor de play-offs en zelfs voor de Super Bowl die zal plaatsvinden in hetzelfde stadion. Zullen we deze zondag de generale repetitie bijwonen voor de grootste wedstrijd van het jaar? Moeilijk te zeggen. Maar over een paar decennia zouden de archieven van de ontmoetingen tussen Tom Brady en Patrick Mahomes wel eens goud waard kunnen zijn. En dan kan jij jouw kleinkinderen vertellen dat je ze aan het werk hebt gezien! Onze prognose: een overwinning voor de Chiefs

Green Bay Packers - Chicago Bears: maandag 30/11 om 2u20

Samen vertegenwoordigen deze twee teams 200 jaar geschiedenis. Ze bestonden al toen de NFL werd opgericht in 1920. De rivaliteit tussen de Packers en de Bears is niet geveinsd. Terwijl Chicago trofeeën in de jaren 1930 en 1940 bij elkaar speelde, heeft Green Bay in de afgelopen decennia de fakkel overgenomen door vier titels sinds de oprichting van de Super Bowl te winnen, waaronder de eerste twee in 1966 en 1967. Chicago heeft de Super Bowl nog maar één keer gewonnen, in 1985. Momenteel hebben de Packers in de NFC North een voorsprong op de Bears. Als ze maandag winnen, zetten ze een grote stap richting divisietitel. Met drie overwinningen meer dan hun achtervolgers liggen de kaarten gunstig. Green Bay zal nog maar eens moeten rekenen op Aaron Rodgers om de verdediging van Chicago het hoofd te bieden – het sterke punt (het enige?) van de Bears. Tegen de Bears, van wie de aanval sinds het begin van dit seizoen bijna onbestaande is, heeft de verdediging van de Packers alle wapens in huis om hun slag thuis te halen (Foto: Aaron Rodgers en Khalil Mack) Onze prognose: overwinning voor de PackersVolg de NFL op Proximus Pickx via Eleven Sports!

Nieuws

Bekijk alles
Top