Deze must-sees op de buis fleuren je weekend op

Het is vrijdag, dat betekent dat er een weekend voor de deur staat. Nu het stilaan donkerder en kouder wordt buiten, houdt niets ons nog tegen om gezellig onder een knus dekentje neer te vlijen voor de buis. Speciaal voor die gelegenheid zet Proximus Pickx deze weekendtips op een rijtje.

Vrijdag: Jojo Rabbit (VOD)

In het satirische ‘Jojo Rabbit’ zien we de Tweede Wereldoorlog door de ogen van de tienjarige Jojo (een ontwapenende Roman Griffin Davis), die ervan droomt om zich aan te sluiten bij de Hitlerjugend. In realiteit blijkt hij al gauw het kneusje van de groep te zijn op het kamp onder leiding van de sadistische kapitein Klenzendorf (Sam Rockwell). Gelukkig is er zijn ingebeeld vriendje - de Führer himself - om hem de nodige peptalk in te spreken.

Terug thuis komt het wereldbeeld van Jojo helemaal op zijn kop te staan wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje (Thomasin McKenzie) op hun zolder verstopt. Haar verraden betekent zoveel als zijn moeder verraden en dus probeert hij de nieuwe bewoonster te aanvaarden. Het doet zijn Jodenhaat en idolatrie voor Adolf Hitler (gespeeld door de regisseur zelf) al gauw wankelen.
 
‘Jojo Rabbit’ won de publieksprijs op het filmfestival van Toronto en is goed voor maar liefst zes Oscarnominaties, onder andere voor beste film, beste scenario en beste actrice in een bijrol voor Johansson. Bekijk de film van Taika Waititi ('Boy', 'Thor: Ragnarok') nog tot maandag 30 november 2020 in de VOD-catalogus van Proximus.
 

Zaterdag: The Call (Netflix)

Op Netflix zijn meer en meer Koreaanse producties te bewonderen, en dat juichen we toe. ‘The Call’ is een thriller, geregisseerd door Lee Chung Hyun – zijn tweede langspeler. De plot draait rond een jonge vrouw die terugkeert naar huis na jaren van afwezigheid. Bij haar terugkeer merkt ze dat een oude telefoon nog steeds aangesloten is. Wanneer die begint te rinkelen, verandert haar leven voorgoed. Aan de andere kant van de lijn hangt een andere jongedame, die in hetzelfde huis woont als haar, maar met 20 jaar verschil...

‘The Call’ is beschikbaar op Netflix vanaf vrijdag 27 november.
 

Zondag: Kingsman: The Golden Circle (VTM)

De Britse spionnen Eggsy en Merlin worden met een nieuw gevaar geconfronteerd: de meedogenloze Poppy blaast de hoofdkwartieren van hun geheime organisatie Kingsman op en houdt de hele wereld gegijzeld. Gelukkig blijkt er ook in Amerika een afdeling van de spionagedienst te bestaan, die daar Statesman heet. De Britse en Amerikaanse spionnen besluiten dan ook de krachten te bundelen om Poppy een halt toe te roepen.
 
'Kingsman: The Golden Circle' is een komedie en actiefilm tegelijk, die nog waanzinniger is dan het eerste luik. Regisseur Matthew Vaughn dolt opnieuw met de clichés uit het genre met over the top achtervolgingsscènes en enkele geniale vondsten. In de indrukwekkende cast herkennen we Taron Egerton, Julianne Moore, Halle Berry, Channing Tatum, Colin Firth, Jeff Bridges en zelfs Elton John!
 
Bekijk deze onweerstaanbare actiekomedie deze zondag vanaf 20u30 op VTM.
 

Films

Bekijk alles
Top