Griezmann doorbreekt de stilte: “Ik zie Messi als een rolmodel”

Sport | Daags voor de Champions League-verplaatsing naar Dynamo Kiev heeft Antoine Griezmann, spits van FC Barcelona, een lang interview gehad op de Spaanse zender Movistar Vamos over zijn functioneren in Catalonië en zijn relatie met Lionel Messi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds zijn transfer in de zomer van 2019 naar FC Barcelona kent Griezmann een moeilijke acclimatisatieperiode. Op het veld heeft de voormalige aanvaller van Real Sociedad en Atlético Madrid zijn plaats nog niet gevonden. Dat is voornamelijk te wijten aan onvoldoende rendement, maar ook aan het komen en gaan van coaches op de bank van Barça in anderhalf seizoen tijd (Valverde, Setién en Koeman).

De Franse international lijkt bovendien moeite te hebben om zijn draai te vinden in de kleedkamers. ‘Lijkt’, want ‘Grizi’ drukte die geruchten maandagavond de kop in tijdens een uitvoerig interview op de Spaanse zender Movistar Vamos.
 
“Messi zou door het vuur gaan voor mij”
 
Griezmann deed in eerste instantie een boekje open over zijn relatie met Lionel Messi, door menig Barça-watcher als “turbulent” omschreven. “Bij mijn aankomst heb ik gesproken met Leo. Hij zei me dat mijn weigering van het eerste aanbod van Barcelona (Griezmann weigerde een aanbieding van Barça in 2018, vooraleer in 2019 wel in te stemmen) hem fel geraakt had, want hij had enkele publieke uitspraken gedaan”, dixit Griezmann.
 
“In zijn plaats had ik op dezelfde manier gereageerd. Maar hij zei me ook dat, nu ik zijn teamgenoot ben, hij door het vuur zou gaan voor mij, en sindsdien voel ik dat vertrouwen elke dag opnieuw. Leo weet heel goed dat ik tonnen respect heb voor hem. Ik zie hem als een rolmodel en leer bij van hem”, voegde de Fransman er nog aan toe. 
 
Griezmann tackelt loslippige entourage
 
Griezmann bevond zich in een lastig parket toen zijn entourage Messi op de korrel nam. Hij stond er dan ook op om zijn standpunt te verduidelijken in de pers. Te beginnen bij Eric Olhats, zijn voormalige raadsman, die de Argentijnse superster in France Football vergeleek met een “keizer en monarch” die regeert met “een schrikbewind”. “Ik heb geen contact gehad met hem sinds mijn huwelijk (in 2017). Hij is niet naar mijn huwelijk gekomen – ik was toen razend. Hij vertegenwoordigt mij niet”, reageerde de spits. “Ik heb niets met hem te maken. Omdat mijn entourage discreet is, doet hij wel zijn mond open en dat kan voor wrijvingen zorgen in de kleedkamers en in mijn relatie met Leo.”
 
Hetzelfde geluid bij de oom van de speler. In een documentaire die medio november uitgezonden werd op M6 had die nonkel bevestigd dat “de trainingen (van Barcelona) op zo’n manier gegeven werden dat ze naar de zin zijn van bepaalde personen”. Lees: van Lionel Messi. “Hij weet niet wat voetbal is”, tackelde de Catalaan. “Een journalist polste bij hem naar een verklaring. Ik heb Leo gezegd dat ik niets te maken had met die uitspraak. Ik heb mijn oom zelfs niet op WhatsApp”, aldus Griezmann.
 
Het statement van Antoine Griezmann, die verklaart zich kiplekker te voelen in de kleedkamers en in het alledaagse leven, komt daags voor de verplaatsing van FC Barcelona naar Dynamo Kiev in de Champions League. Naast een eventuele kwalificatie voor de volgende ronde, zou het hernieuwde krediet van de Franse wereldkampioen, nu hij zijn hart uitgestort heeft, het beste nieuws van de week kunnen zijn voor de Barça-supporters.
 
Volg Dynamo Kiev - FC Barcelona dinsdagavond vanaf 20u50 op Proximus Sports 4, net als de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top