Commentaar uit de losse pols in de eerste aflevering van 'Be The Next Caster'

De kogel is door de kerk: de eerste aflevering van ‘Be The Next Caster’ is er en één van de hoopvolle kandidaten moest al naar huis. In een eerste test moesten de kandidaten snel kunnen improviseren om te tonen dat ze de nodige entertainmentwaarde in huis hebben om de volgende esportscaster te worden. Opgelet, spoilers!

De vier kandidaten kregen elk een reeks videogamebeelden voorgeschoteld die ze nog nooit eerder gezien hadden. Het was aan hen om die snel van entertainend en onderbouwd commentaar te voorzien. Van ‘CS:GO’ en ‘League of Legends’ tot ‘Crossy Road’ en ‘Temple Run’, de kandidaten moesten van elk gamegenre op de hoogte zijn om zich daarin een weg te banen.
 
Gastjurylid Soe Nsuki wilde vooral esportscasters met een aangenaam stemgeluid horen. Zij is in het dagelijkse leven stand-up comedian en weet dus perfect wat iemand nodig heeft om snel een publiek in te pakken. Haar game-ervaring komt vooral van haar Nintendo toen ze nog kind was, maar in ‘BTNC’ smeet ze zich meteen volledig in de wereld van esports. Op haar Instagrampagina klonk ze in elk geval enthousiast. “Mama kijk ik ben gastjury voor een wedstrijd waarin ze een nieuwe gamecommentator (in de bizzzz gekend als “caster”) zoeken voor online spellekes (in de bizzz gekend als esports)!! Andere mensen dan mijn mama mogen ook kijken.”
 
Nils ‘Elnilson’ Philips was als eerste kandidaat aan de beurt. Hij vloog er meteen in met een waterval aan woorden. Hij was zeker entertainend, maar kreeg de raad om soms ook wat rust in te bouwen. Daarna hoorden we Mirte ‘Moraltis’ Horemans, die er wonderwel in slaagde om uit de losse pols ook minder evidente informatie te verschaffen, zoals over de trein in ‘Crossy Road’.

Onverbiddelijk
 
De laatste twee kandidaten, zijn het gewoon om samen te werken. Jasper ‘Bobo Jack’ De Belder sprak met veel animo en klonk bij het becommentariëren van een ‘FIFA’-match alsof hij al jaren naast Peter Vandenbempt zat. Jan ‘Bobo Joe’ Werner slaagde erin om snel correcte analyses van het spel te maken. Zijn gave om de spanning op te drijven bij ‘Temple Run’ sprong vooral in het oog.
 
Maar de strijd is onverbiddelijk en er mochten slechts drie kandidaten doorgaan naar de volgende ronde. Dus werd er uiteindelijk gekozen voor Elnilson, Moraltis en Bobo Jack. Compagnon Bobo Joe moest de wedstrijd dus verlaten, ondanks een verdienstelijke poging. Bekijk hieronder zijn eerste reactie nadat hij niet gekozen werd.


 
Volgende week nemen de volgende vier kandidaten het tegen elkaar op. Houd deze pagina op Proximus Pickx in de gaten om niets te missen van ‘Be The Next Caster’.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top