Enkele dagen na het behalen van de eerste competitiezege valt er alweer goed nieuws te rapen bij rode lantaarn Club NXT.
Vanaf heden is toptalent Mathis Servais namelijk inzetbaar voor het profvoetbal. Servais is maandag 16 jaar geworden en kan dus vanaf nu opgeroepen worden voor Club NXT (en voor het A-elftal natuurlijk). Een mijlpaal die al van voor de start van het seizoen werd voorspeld, want Servais is een van de grootste (zoniet hét grootste) talent van de Brugse jeugdploegen.

De technisch vaardige middenvelder (type Vormer) kreeg afgelopen zomer al een driejarig profcontract van Club Brugge. De landskampioen moest snel schakelen omdat Europese topteams zoals FC Barcelona, AS Roma, Sevilla en Marseille de jonge Waal ook op de radar hadden staan. Servais mocht voor het seizoen meteen ook al enkele keren meetrainen met de A-kern en kreeg daar dan te horen dat hij vanaf zijn 16e zijn kans zou krijgen bij Club NXT.

Vanaf heden is Servais dus ook effectief speelgerechtigd en kan hij in principe al meedoen in de vrijdagmatch tegen SK Deinze. Of Rik De Mil het toptalent ook al meteen zal selecteren, valt natuurlijk nog wel af te wachten.