Van Ariana Grande tot K3: deze popidolen schuwen de controversiële lyrics niet

Het s-woord is (en blijft) een hekele kwestie in showbizzland. Artiesten zoals Cardi B en Ariana Grande zingen sinds kort steeds explicieter over hun verlangens en winden er geen doekjes meer om. Ook vroeger werd dit al gedaan, niet door de minsten en ook in Vlaanderen.

Cardi B en Megan Thee Stallion: 'WAP'

Afgelopen zomer stonden de krantenkolommen vol van 'WAP', het nieuwste nummer van hiphopsterren Cardi B en Megan Thee Stallion. Commentatoren rolden net niet over elkaar heen om het nummer te veroordelen als "te expliciet". Anderen sprongen dan weer net niet op de banken om Cardi B te benoemen tot de ongekroonde koningin van het feminisme. Wat sowieso vaststaat, is dat de lyrics en de bijbehorende videoclip weinig aan de verbeelding overlaten met tekstflarden als "Put this pussy right in yo' face", "This pussy is wet, come take a dive"  en "He got a beard, well, I'm tryna wet it". Voor de tere zieltjes bracht het hiphopduo ook een gecensureerde versie uit: 'Wet & Gushy'.

Ariana Grande: '34+35'

Dat ook popprinses Ariana Grande niet op haar mondje gevallen is, wisten we al langer. Vaak handelen haar songteksten dan ook expliciet over haar ex-liefjes en waar het precies fout is gelopen. Toch verbaast ze zowel haar fans als de wereld met haar nieuwe single '34+35' die wel heel weinig aan de verbeelding overlaat. "Just get me them babies", "Can you stay up all night? Fuck me 'til the daylight" en "Means I wanna 69 wit' ya', no shit", zijn dan ook niet echt voor veel interpretatie vatbaar. Haar zesde studio-album heet dan ook niet voor niets 'Positions'...

Betty Davis - 'Anti-Love Song'

Betty Davis’ 'Anti-Love Song' begint met een kreun en een uithaal. Dit lied uit 1973 gaat dan ook niet over een gewone liefdesrelatie zoals je die in de boekskes leest. Neen, Betty Davis wil met jou de muren opkruipen en je lichaam begeesteren. Dat zingt ze uitdrukkelijk in ‘Anti-Love Song’. Vallen voor je zal ze echter niet doen want ze wil niet dat een man op haar hart zal stampen. Neen, deze Betty Davis is een vrouw die weet wat ze wil: stoeien, stoeien en nog eens stoeien.
 

Metro Station - 'Shake It'

De zangers van ‘Metro Station’ draaien niet rond de pot: de 'eerste keer' is zenuwachtige bedoening. In het liedje ‘Shake It’ vragen ze zich dan ook luidop af hoe ze het meisje kunnen benaderen waarop ze verliefd zijn. “Now if she does it like this, Will you do it like that? Now if she touches like this, Will you touch her right back?” De Amerikaanse band capteerde met ‘Shake It’ een welbekend gevoel onder jongeren en scoorde als kers op de taart een gigantische wereldhit.
 

K3 - 'Heyah Mama'

Karen, Kristel en Kathleen moesten eind jaren 90’ het Vlaamse antwoord worden op ‘The Spice Girls’. Met nummers als ‘Heyah Mama’ en ‘Oya Lélé’ mikten ze dan ook op een volwassen publiek en dat leid je nog steeds af uit hun teksten zoals “Ik wil jou. Jij wil mij. Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden. Jij mag me verslinden”. ‘Het lot besliste anders over het doelpubliek van Karen, Kristel en Kathleen: voortaan zouden de drie meiden enkel muziek maken voor de jongsten onder ons, ondersteund door leuke catchy muziek. 

Muziek

Bekijk alles
Top