Belgische Eefje “Sjokz” Depoortere wint trofee voor “Host van het jaar” op Esports Awards 2020

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen weekend vond de uitreiking van de Esports Awards 2020 plaats. De ceremonie, die live op Twitch werd uitgezonden, bekroont de acteurs uit de esportswereld die zich dit jaar hebben onderscheiden. Opnieuw heeft een bekende Belg een trofee in ontvangst mogen nemen.

De Esports Awards zijn voor de esportswereld wat de Oscars zijn voor de filmwereld. Elk jaar worden in diverse categorieën verschillende prijzen uitgereikt aan protagonisten die de gemeenschap tot leven brengen.

En dit jaar verliet een Belgische vrouw het podium met een individuele trofee! Eefje “Sjokz” Depoortere nam de trofee voor beste host van het jaar mee naar huis voor haar rol in de wekelijkse presentatie van het LEC, het Europese kampioenschap League of Legends. Ze animeerde ook de Worlds 2020, die dit jaar op afstand doorgingen. Vorig jaar werd ze tweede in de categorie.

Ook het hele presentatieteam van het LEC had dit jaar de aandacht getrokken. Ze vertrokken daarom met een extra trofee, die ze als collectief wonnen: Esports contentteam van het jaar.

De Belgen raken dus zeer vertrouwd met de ceremonie. Ter herinnering, Sjokz had in 2017 reeds de titel van esportspersoonlijkheid van het jaar veroverd. Een jaar later won League of Legends-speler Gabriel “Bwipo” Rau de prijs voor de beste computerrookie van het jaar.

Deze prijzen zijn een mooie herinnering aan het feit dat veel Belgen zich elk jaar onderscheiden op vele gebieden die verband houden met esports. Of het nu gaat om management, gamen of presentatie, het lijkt erop dat ons land barst van de talenten. We hopen dat ze hun talent goed zullen gebruiken om misschien, op een dag, een trofee in hun kast te kunnen zetten zoals Sjokz. Nogmaals gefeliciteerd.

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top