Taylor Swift in de watten gelegd op de American Music Awards

Taylor Swift viel in de nacht van zondag op maandag drie keer in de prijzen en is daarmee de grote winnares van de American Music Awards. Ook andere artiesten gingen met felbegeerde prijzen naar huis. Een overzicht.

De Verenigde Staten mogen dan wel hard getroffen worden door de pandemie, toch wilden de organisatoren van de American Music Awards (AMA’s), een van de grootste prijsuitreikingen in de Amerikaanse muziekwereld, in klein comité naar het Microsoft Theatre in Los Angeles afzakken. Onder strikte hygiënische maatregelen, was het evenement vooral gekenmerkt door live optredens van grote namen als Justin Bieber, Dua Lipa, Billie Eilish, en ook BTS, de popgroep uit Seoul die het beste van zichzelf gaf.
 
Wie opnieuw het meest in de prijzen viel, was Taylor Swift. De zangeres van ‘Shake it Off’, die afwezig was omdat ze momenteel haar eerste albums opnieuw opneemt in een poging om de rechten erop terug in eigen handen te krijgen, kaapte de prijs voor ‘Artist of the Year’ weg voor de neuzen van Post Malone, The Weeknd, Roddy Ricch en Justin Bieber. Daarnaast won de 30-jarige zangeres ook de awards voor ‘Favorite Female Artist’ en ‘Favorite Music Video’, voor de video bij ‘Cardigan’ van op het album ‘Folklore’. Haar prijzentotaal staat momenteel op 32, en daarmee laat ze Michael Jackson achter op de ranglijst van de meest bekroonde artiesten in de geschiedenis van de AMA’s.

Justin Bieber beloond

De Canadese zangers Justin Bieber en The Weeknd moesten niet onderdoen. Bieber won de prijzen voor ‘Favorite Male Artist’, ‘Favorite Song – Country’ en ‘Collaboration of the Year’, die laatste twee voor het nummer ’10.000’, een samenwerking met countryduo Dan + Shay. The Weeknd ging naar huis met de prijzen in de categorieën ‘Favorite Male Artist – Soul/R&B’, ‘Favorite Album – Soul/R&B’ voor ‘After Hours’ en ‘Favorite Song – Soul/R&B’ voor het nummer ‘Heartless’.
 
Ook het populaire K-popfenomeen BTS werd gehuldigd. Nadat ze op de European Music Awards hoge ogen gooiden, wonnen de Zuid-Koreanen nu ook op de AMA’s de prijzen voor ‘Favorite Duo or Group – Pop/Rock’ en ‘Favorite Social Artist’.
 
Bekijk via deze link alle resultaten van de uitreiking van de AMA’s.

Muziek

Bekijk alles
Top