Penalty gespreksonderwerp nummer één na Westerlo - Seraing: "Nadien floot hij plots alles in ons voordeel"

Sport | KVC Westerlo en RFC Seraing speelden zondagavond 1-1 gelijk. Seraing domineerde de match, maar het was toch Westerlo dat op weg leek naar de zege na een penaltygoal van Vetokele. In het slot konden de bezoekers toch nog gelijkmaken waardoor er na afloop van de match twee trainers aan de perstafel zaten die niet 100% tevreden waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Nee, ik ben niet tevreden", opende Ferrera. "We waren 90 minuten de betere, maar we konden toch niet genoeg kansen creëren om aanspraak te maken op de overwinning. We hadden hier mee het voordeel omdat Westerlo de voorbije weken een zwaar programma afwerkte. Dat mag niemand onderschatten. Voor mij is Westerlo eigenlijk de sterkste ploeg van de reeks."

Toch was het vooral de penalty waarmee Westerlo op voorsprong kwam die Ferrera ter sprake wilde brengen. "We kregen nu al zes penalty's tegen in 11 matchen en allemaal waren ze betwistbaar. De ref leverde zelf ook het bewijs dat het gewoon een hele lichte strafschop was door nadien plots alles in ons voordeel te fluiten. Nu ja, wij zijn het kleine, sympathieke ploegje in deze reeks. Maar ik kan me toch inbeelden dat de refs blij mogen zijn dat er momenteel geen publiek in de tribunes zit."

Intense match

Bob Peeters had wel begrip voor de bekommernissen van zijn collega. "Ik heb de beelden gezien en ik denk dat je de strafschop toch wel kan fluiten. Al snap ik dat je niet tevreden bent als ze die tegen je ploeg fluiten. Het was alleszins een hele intense match met twee ploegen die met hart en ziel van de eerste tot de laatste minuut gestreden hebben. Seraing zat duidelijk frisser om de gekende redenen, maar toch zit ik hier niet als een tevreden man. Als je kort voor tijd 1-0 voor staat, dan moet je dat resultaat altijd over de streep trekken."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top