Dash & Lilly giet de kerstsfeer in een serie

Terwijl de feestdagenperiode bol staat van de kerstfilms die zich afspelen volgens geijkte scenario's, pakt Netflix sinds een aantal dagen uit met de serie 'Dash & Lilly' die het midden houdt tussen een romcom voor adolescenten en een kerstfilm. Een combinatie die gesmaakt wordt!

'Dash & Lilly' brengt met een vrij eenvoudig scenario geen revolutie teweeg in het genre. Twee New Yorkse tieners op zoek naar de liefde worden elkaars pennenvrienden in de eindejaarsperiode. Aan de ene kant, is er Dash, die liegt tegen zijn familie en vereenzaamt op het appartement van zijn vader. Aan de andere kant, is er Lily, die aan de touwtjes trekt in deze zoektocht naar de liefde.

Ook al missen beide personages geloofwaardigheid als middelbare scholieren, toch verzanden ze niet in de typische clichés en slagen ze erin meer genuanceerde karakters gestalte te geven.

Een geslaagde adaptatie tot serie

Wat echter voor het vleugje vernieuwing zorgt, is dat het scenario van 'Dash & Lilly' zich ontvouwt in de vorm van een serie van 8 afleveringen. Natuurlijk leent hun relatie via briefwisseling zich daar perfect toe, maar het is net wanneer het zo simpel is dat veel films en series de nodige diepgang ontberen.

De serie omvat niet alleen de thema's van ontluikende tienerliefde en kerstmis, maar ook meer diepgaande zaken zoals de overgang naar het volwassen zijn en de nood aan bevestiging. Wat meer is, de serie laat ons toe om New York op een andere manier te ontdekken, nu we met zijn allen aan huis gekluisterd zijn.

De twee hoofdrolspelers Austin Abrahms en Midori Francis verdien een speciale vermelding, net als de aanvullende rollen van Dante Brown en Troy Iwata.

Kortom, 'Dash & Lilly' is de feel good-serie van het moment, waar we in deze donkere periode nood aan hebben. Twijfel dus niet langer en stort je ten volle op de serie uit de Netflix-catalogus.

Series

Bekijk alles
Top