Nieuw in de VOD catalogus: filmklassieker My Fair Lady

'My Fair Lady' geldt 56 jaar na de oorspronkelijke release nog steeds als een van de beste musicals ooit gemaakt. Vanaf vandaag kan je in de Proximus VOD-catalogus je Engelse uitspraak bijspijkeren met deze absolute klassieker in het genre.

'My Fair Lady' vertelt het verhaal van het bloemenmeisje Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) dat door professor Higgins (Rex Harrison) na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond onder zijn vleugels wordt genomen. Hij heeft namelijk met een collega-professor een weddenschap lopen dat hij het meisje uit de arbeidersklasse kan laten doorgaan voor een echte dame. Daarvoor moet hij echter wel haar uitspraak danig bijspijkeren...

De verfilming van het toneelstuk 'Pygmalion' van George Bernard Shaw fungeerde oorspronkelijk als satire op de Britse aristocratie door aan te geven dat de adel zich enkel en alleen door haar geboorte onderscheidt van de lagere klassen. Voor zijn verfilming opteerde regisseur George Cukor niet voor Julie Andrews, die in de gelijknamige Broadwaymuscial schitterde en later ook iconisch zou worden in de rol van 'Mary Poppins', maar wel voor superster Audrey Hepburn. Aangezien de in België geboren actrice de zangpartijen niet meester kon, werden grote stukken van de songs overplakt met de stem van Marni Nixon.

De musical, met voorts ook nog Rex Harrison en Stanley Holloway, sleepte maar liefst 12 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 8 wist te verzilveren. Onder meer het beeldje voor beste film mocht Cukor mee huiswaarts nemen.

'My Fair Lady' is vanaf vandaag beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus Pickx. Naar de VOD catalogus van Proximus Pickx? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top