Bij deze sterren sloegen de vonken over op de set

Dagen- of soms zelfs wekenlang aan elkaars zijde repeteren en zingen of acteren. Voor talloze celebritykoppels vormde de set de plaats waar de vonken definitief oversloegen. Proximus Pickx viste er vijf voorbeelden uit.

Brad Pitt en Angelina Jolie (Mr. and Mrs. Smith)

Brangelina was jarenlang het summum van de Hollywoodromance. Beide sterren leerden elkaar kennen op de set van de spionagekomedie 'Mr. and Mrs. Smith', waar ze - hoe kan het ook anders - een koppel spionnen speelden dat elkaar moest uitschakelen. Op het moment van de opnames was Brad Pitt nog getrouwd met Jennifer Aniston, terwijl Angelina Jolie net gebroken had met Billy Bob Thornton. Maar de chemie spatte ervan af, iets wat Jolie later ook toegaf in een interview met Vogue. "Ik kende hem enkel van de media", begint Jolie. "Maar voor de film moesten we allerlei gekke dingen samen doen. En zo ontstond er een soort vriendschap en band. Het was pas op het einde van de opnames dat we ons allebei realiseerden dat het wel eens meer zou kunnen betekenen dan we op het eerste gezicht dachten." De twee bleven "heel goede vrienden" totdat Pitt en Aniston in 2005 officieel scheidden. In augustus 2014 trouwden de twee in het grootste geheim in Frankrijk, maar twee jaar later liep ook hun huwelijk op een sisser af.

Bab Buelens en Vincent Banic (Familie)

In Vlaanderen steelt het koppel Bab Buelens en Vincent Banic de laatste tijd de show. Beide acteurs leerden elkaar op de set van 'Familie' kennen en vormen nu ook in het echte leven een stel. Vorig jaar gingen beide acteurs nog met de Story Award voor mooiste BV-koppel aan de haal, al moeten ze wel uitkijken voor de vloek die erop lijkt te rusten. In het verleden ging namelijk al menig koppel na het winnen van de award uit elkaar. Ook hun bijnaam van de Vlaamse Brangelina of 'Babic' stemt tot nadenken, maar beide tortelduifjes zijn nog steeds tot over hun oren verliefd. "Het zit gewoon supergoed tussen ons, en ik geloof in de magie van de liefde", klinkt het bij Bab Buelens.

Robert Pattinson en Kristen Stewart (Twilight)

Tussen 2008 en 2012 was de hele showbizzwereld in de ban van de razendpopulaire 'Twilight'-saga van schrijfster Stephenie Meyer. In de hoofrollen werden de tot dan toe nog grotendeels onbekende Kristen Stewart (18) en Robert Pattinson (22) gecast en de vonken zouden al gauw ook op privévlak overslaan. Hun sprookjesrelatie liep in 2012 echter op de klippen, toen Stewart gefotografeerd werd terwijl ze regisseur Rupert Sanders aan het kussen was. Toch hoopt de 'Twilight'-fanschare nog steeds op een reünie van het koppel van weleer.

Guga Baúl en Tine Embrechts (Tegen De Sterren Op)

Ten huize Baúl-Embrechts is het zelden rustig. De twee leerden elkaar kennen op de set van het sketchprogramma 'Tegen De Sterren Op' en zetten samen twee zonen op de wereld. Met haar ex-man heeft Tine ook nog eens twee tienerzonen, wat ervoor zorgt dat de testosteron er welig tiert. Gelukkig vormt Baúl, die in het echt door het leven gaat als Laurent Bailleul, wat tegengewicht verklapte Embrechts tegenover radiozender Joe: “Laurent is emotioneel een ongelooflijk intelligente man. Hij is zelfs een beetje de vrouw in de relatie”, klinkt het. “Wij zeggen alles tegen elkaar. Dat is de basis van alles volgens mij. Hij is daarin de trekker van ons twee."

Sanne en Erik (Veel te mooi)

Dertig jaar geleden veroverden Sanne en Erik Vlaanderen met hun single 'Veel te mooi'. Het lied over een onmogelijke liefde bleek echter al snel van toepassing op henzelf, want tijdens hun tournee werden ze een stel: zij 17 en laatstejaars middelbaar Latijn-wiskunde, hij 39 en getrouwd met twee jonge dochters. "Wel duizend keer hebben we toen gezegd: 'Dit moet stoppen.' En dan stopten we het ook, maar onze gevoelens bleken elke keer opnieuw te sterk", vertelde Erik Van Neygen begin dit jaar nog in een openhartig dubbelinterview in Het Laatste Nieuws. Toch is het pas in 1995, wanneer het stel trouwt en wat later een dochter krijgt, dat de rust in hun leven enigszins terugkeert. Ervoor schippert Erik namelijk voortdurend tussen zijn prille relatie en zijn huwelijk. Dertig jaar geleden had heel Vlaanderen een uitgesproken mening over het koppel, maar 30 jaar later bewijzen ze toch maar fijntjes dat ze het bij het rechte eind hadden.

Muziek

Bekijk alles
Top