Opent Dimitri Payet eindelijk zijn rekening in de Champions League?

UEFA Champions League | Woensdagavond om 21u ontvangt Olympique Marseille FC Porto op de vierde speeldag van de groepsfase van de Champions League. L'OM is nog steeds op zoek naar haar eerste punten in de editie 2020-2021. Payet probeert op zijn beurt dan weer voor het eerst in de Champions League de netten te doen trillen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Met 0 punten uit 3 wedstrijden staat Olympique Marseille troosteloos laatste in groep C. De kansen voor l'OM om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales zijn uitermate gering en kunnen alleen nog enigszins in leven worden gehouden door een overwinning tegen Porto. Anders is het hoogst haalbare enkel nog een ticket voor de Europa League.

Heel Marseille rekent op één speler om het verschil te maken: Dimitri Payet. De chouchou van de Vélodrome heeft wel nog nooit echt kunnen tonen dat hij het Champions League-niveau aankan. Woensdag speelt hij zijn 19de match op het kampioenenbal. In zijn 18 vorige optredens slaagde hij er nog niet in de weg naar doel te vinden.

Hetzelfde verhaal bij Rijsel

Het is met LOSC Lille dat Payet debuteert in de Champions League in de jaargang 2011-2012. Met slechts 53 speelminuten, gespreid over 5 wedstrijden, maakt hij er geen onuitwisbare indruk. Het seizoen erop speelt hij andermaal 5 wedstrijden, ditmaal als titularis. Maar zijn teller bij Rijsel blijft steken op 10 wedstrijden, goed voor amper 1 assist.

Magere statistieken die grotendeels gelijklopen met die bij Marseille. Ook al speelde hij er tot nog toe nog maar 8 wedstrijden, zijn speelminuten zijn op 1 minuut na exact dezelfde als bij Rijsel. Maar ook hier blijft zijn teller op 0 staan. En dan te zeggen dat zelfs de voormalige doelman van Standard, Sinan Bolat, reeds een doelpunt achter zijn naam heeft staan.

En dus wil de sterspeler in de drie wedstrijden die dit seizoen nog op het menu staan maar al te graag de 0 van het scorebord vegen. Te beginnen vanavond tegen Porto.

A jamais les premiers?

Bovendien wil Marseille ook alles op alles zetten om zich de titel van kneusje van Europa te besparen. Met 12 opeenvolgende nederlagen evenaarde de winnaar van de Champions League in 1993 het trieste record van Anderlecht. Een nieuwe nederlaag tegen Porto zou Marseille dus de titel van slechtste ploeg ooit op het kampioenenbal opleveren. Reden genoeg voor de rivalen van de club om hun slogan 'A jamais les premiers' (voor altijd de eerste) door de mangel te halen.

De opdracht tegen de Portugezen belooft sowieso verre van gemakkelijk te worden. Zeker aangezien een overwinning van de troepen van Sérgio Conceição, in combinatie met een zege van Manchester City tegen Olympiakes, hen een praktisch zeker ticket voor de volgende ronde oplevert. Marseille is alvast gewaarschuwd...

Volg Marseille - Porto vanaf 20u50 op Proximus Sports 5, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top