Thibaut Courtois wil slechte week doorspoelen met glansprestatie tegen Inter Milaan

UEFA Champions League | Woensdagavond om 21u kijken Thibaut Courtois en Eden Hazard collega-Rode Duivel Romelu Lukaku in de ogen in een levensbelangrijk onderling duel in de groepsfase van de Champions League. Beide ploegen kunnen zich na een wisselvallige start nieuw puntenverlies niet veroorloven. Voor Courtois is het dan weer de kans om een slechte week door te spoelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Thibaut Courtois zal deze week slecht geslapen hebben. Het o zo secure sluitstuk van de nationale ploeg en de Koninklijke ging afgelopen week twee keer in de fout, waardoor hij tegen het Inter van Antonio Conte gebrand zal zijn op revanche.

Vorig seizoen mocht de Limburger zijn derde Trofeo Zamora, de onderscheiding voor de minst gepasseerde doelman in La Liga, ophalen. In 34 competitiewedstrijden diende de 28-jarige doelman zich slechts 20 keer om te draaien, goed voor een gemiddelde van 0,59 tegengoals per match. Bovendien totaliseerde El Muro ook 18 clean sheets. Het was dan ook vooral die defensieve stabiliteit die Los Blancos een 34ste landstitel opleverde.

Moeilijk seizoen

Dit seizoen staat de teller reeds op 10 tegendoelpunten in 9 wedstrijden in La Liga en amper 2 clean sheets. En ook in de Champions League heeft Courtois zich al meer dan hem lief is moeten omdraaien. Als klap op de vuurpijl heeft de nationale nummer 1 er nu ook een echte rampweek op zitten.

Eerst ging hij in de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken gruwelijk in de fout door een onschuldige terugspeelbal van Nacer Chadli onder zijn voetzool te laten schieten. Afgelopen weekend twijfelde de voormalige doelman van Chelsea en Atlético Madrid net iets te lang op een doorsteekpass van Villareal, waardoor hij Samuel Chukwueze neerhaalde en een strafschop veroorzaakte. Real kwam dit tegendoelpunt niet meer te boven, waardoor opnieuw puntenverlies werd geleden.

Wees dus maar zeker dat Courtois gebrand is op een glansprestatie tegen Inter Milaan. Beide ploegen staan voorlopig namelijk niet op de plaatsen die recht geven op kwalificatie voor de volgende ronde. Real staat derde met 4 punten, terwijl Inter voorlopig laatste staat met amper twee eenheden. Beide ploegen hebben dus koste wat het kost een overwinning nodig om uitzicht te blijven behouden op kwalificatie voor de volgende ronde.

Kopzorgen voor Zidane

Zinédine Zidane zit trouwens met nog meer zorgen, want tegen Inter kan hij sowieso geen beroep doen op Sergio Ramos, de patron in de defensie die in de 6-0 afstraffing tegen Duitsland een spierscheur opliep. Ook Federico Valverde en Luka Jovic zijn er niet bij tegen de Milanezen. Karim Benzema is dan weer een vraagteken. Hij ontbrak in de wedstrijdkern tegen Villareal na een pijntje opgelopen in de match tegen Valencia.

Positief is dan wel weer de terugkeer van Eden Hazard, die na twee weken onbeschikbaarheid wegens een coronabesmetting opnieuw aan de aftrap verscheen. In de 60 minuten die de kapitein van de Rode Duivels mocht opdraven, toonde hij zich gretig, al miste hij wel nog duidelijk matchritme. Benieuwd of hij tegen Inter opnieuw aan de aftrap verschijnt en hij de Koninklijke naar een broodnodige overwinning kan stuwen.

Volg Inter - Real Madrid vanaf 20u50 op Proximus Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top