Achillespeesruptuur doet Klay Thompson tweede seizoen op rij missen

Sport |

Het zijn moeilijke tijden voor Klay Thompson. Net nu hij klaar was om na een jaar afwezigheid opnieuw het basketbalveld te betreden, raakte de Golden State fullback weer gekwetst. Een harde klap voor zijn team, maar ook voor de NBA-fans.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het nieuws dat Klay Thompson een ernstige verwonding opliep aan zijn rechterbeen liep binnen tijdens de NBA Draft, die plaatsvond tijdens de nacht van woensdag op donderdag. Na een MRI in Los Angeles op donderdag, werd een gescheurde achillespees vastgesteld bij Thompson.

De blessure sloeg in als een bom bij de NBA en op de sociale netwerken. Thompson was namelijk na een jaar afwezigheid van plan dit seizoen zijn comeback te maken. Zijn vorige verwonding, een gescheurde linker knieband liep hij op tijdens een wedstrijd in juni 2019.
 

Een maand geleden verscheen Thompson weer in beeld. In een video van een oefensessie was een fitte Thompson te zien die klaar stond om in actie te schieten. Maar toen sloeg het noodlot weer toe.


Zwaar tweede seizoen voor de Warriors?
 

De blessure heeft de sfeer bij de Golden State Warriors, die vorig seizoen de slechtste score in de NBA League haalden, doen kantelen. Het seizoen begint op 22 december en moest de grote terugkeer van de oud-kampioenen betekenen. Ze hoopten de controle over de Western Conference terug te krijgen, maar zonder Kay Thompson zullen deze ambities ongetwijfeld naar beneden moeten bijgesteld worden. 
 

De ploeg rekruteerde eerder al de veelbelovende James Wiseman. Om de blessure van Thompson te compenseren, werd Kelly Oubre Jr., die overkomt van Oklahoma City Thunder, geselecteerd. Een mooie zet van de Warriors, maar één die niet zal volstaan om het verlies van Klay Thompson op te vangen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top