In welke films schittert dé vergeten parel van Hollywood: gevangeniseiland ‘Alcatraz’?

Vanavond schittert wijlen Sean Connery op het Vlaamse televisiescherm in de film ‘The Rock’. Met zijn knappe acteerprestaties dringt hij binnen op die andere parel uit de Amerikaanse filmgeschiedenis: het gevangeniseiland ‘Alcatraz’. Proximus Pickx trok na in welke andere films ‘Alcatraz’ een belangrijke rol speelde.

‘The Rock’ (1996)

De verbitterde Amerikaanse ex-generaal, General Francis Hummel, heeft gevangeniseiland ‘Alcatraz’ gegijzeld en volgestouwd met chemische wapens. Hij gaat de miljoenenstad San Francisco aanvallen als hij geen 100 miljoen dollar krijgt van de overheid. De enige man die de chemische wapens kan ontmantelen is FBI-agent Stanley Goodspeed (Nicolas Cage). Hij krijgt de onwaarschijnlijke hulp van de voormalige Alcatraz-gedetineerde en topcrimineel John Patrick Mason (Sean Connery) om binnen te dringen op het eiland en de wapens uit te schakelen.

Kijk naar ‘The Rock’ vanavond om 20u40 op VTM4

‘X-Men: The Last Stand’ (2006)

Een farmaceutisch bedrijf ontwikkelde op ‘Alcatraz’ een geneesmiddel waarmee mutanten hun krachten verliezen en opnieuw ‘normale’ mensen kunnen worden. Heel wat mutanten overwegen het middel te nemen omdat dat hen een kans zou geven op een normaal leven. Magneto (Ian McKellen) vindt het alvast geen goed idee en wil alles op alles zetten om het geneesmiddel te vernietigen. Charles Xavier (Patrick Stewart) heeft ook zijn bedenkingen, maar wil niet zomaar Magneto’s destructieve plan volgen.

 

‘The Book of Eli’ (2010)

In een post-apocalyptische samenleving probeert Eli (Denzel Washington) naar het westen te reizen. Op een dag wandelt hij een gemeenschap binnen die gerund wordt door een bende van grote baas Carnegie (Gary Oldman). Wanneer Carnegie ontdekt dat Eli een belangrijk boek in zijn bezit heeft dat hem meer macht kan geven, wil hij dat Eli ontnemen. Eli kan zich echter vakkundig verdedigen en probeert koste wat kost het westen te bereiken. Het lot van het boek ligt immers in het westen, op het eiland Alcatraz.

‘Point Blank’ (1967)

Topcrimineel Walker (Lee Marvin) wordt tijdens een overval neergeschoten door zijn eigen partner, Mal Reese. Om wraak te nemen op Reese, en zijn deel van de gestolen buit terug te krijgen, beraamt hij een wraakplan. Hij krijgt hierbij de hulp van Chris (Angie Dickinson), een vrouw die Mal Reese goed kent. Dankzij haar hulp en zijn wraaklust rekent Walker af met elke maffiabaas die hem in de weg staat.

Films

Bekijk alles
Top