Sinds de felbesproken overstap van Beerschot VA én OH Leuven naar 1A hebben beide teams al veelvuldig bewezen dat ze hun plek op het allerhoogste Belgische niveau meer dan verdienen. Meer zelfs... zowel Beerschot als OHL doen voorlopig netjes mee helemaal bovenin het klassement. Mede dankzij een sterke thuisreputatie.
Beerschot is momenteel de beste thuisploeg van het land. De Mannekes wonnen vijf van hun zes thuisduels in 1A en trekken zo de lijn door die de club sinds de komst van Hernan Losada aan het trekken is. Losada verloor bij zijn aantreden nog wel zijn openingsmatch tegen Westerlo (1-2), maar moest voorts in de dertien maanden die hij inmiddels al achter de rug heeft enkel nog een nederlaag toestaan tegen Standard (0-3).

Van de 17 thuismatchen die Losada als T1 beleefde, won Beerschot er 11 en scoorde het 36 doelpunten. Slechts één keer konden Noubissi en co niet scoren (tegen Standard dus), maar daartegenover staat ook wel dat Beerschot ook slechts 2x thuis de nul kon houden sinds half oktober 2019.

Enkel Charleroi op hetzelfde niveau

Maar ook OH Leuven doet het meer dan prima thuis. De tweede promovendus heeft nog een thuismatch tegoed tegen rode lantaarn Excelsior Moeskroen en mag zich - als het die match zou winnen - de tweede of derde beste thuisploeg van 1A noemen. Enkel Charleroi (12 op 15 en ook nog een thuismatch tegoed) kan zich voorlopig tussen Beerschot en OHL murwen. Leuven zit momenteel aan drie gewonnen thuismatchen, een draw en één nederlaag.

Opvallend is wel dat OHL dat met een totaal andere manier van spelen deed dan medepromovendus Beerschot. Marc Brys en co scoorden amper 7x in vijf thuismatchen en kregen ook maar zes goals binnen.

Dit weekend spelen beide teams opnieuw thuis. Beerschot ontvangt de paarwitte collega's van RSC Anderlecht terwijl OHL maandag STVV ontvangt.