Deinze kreunt door opeenvolging matchen én gevolgen van Covid: "Pas vlak voor match beslissen wie fit genoeg is"

Challenger Pro League | KMSK Deinze speelt zaterdagavond haar derde wedstrijd op zeven dagen. Voor de Oost-Vlamingen wordt de thuismatch tegen Lommel SK een heuse beproeving, want de opeenvolging van matchen en de aanslepende gevolgen van de virusuitbraak van enkele weken geleden laat zich duidelijk voelen binnen de spelersgroep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach David Gevaert liet zich na de midweekmatch bij KVC Westerlo al uit over de moeilijke situatie binnen zijn club en ook voor de match tegen Lommel SK stipt de club op de officiële website nog eens duidelijk aan dat het niet te spreken is over de huidige gang van zaken.

"KMSK Deinze speelt zaterdagavond thuis tegen Lommel, een 3de competitiewedstrijd in minder dan één week tijd. De grote opeenvolging van wedstrijden zorgt voor overbelasting en is mede de oorzaak van verschillende kleinere kwaaltjes die merkbaar spelers treffen. De medische staf heeft zijn handen vol om spelers op te lappen"; klinkt het. "Het is een vreemde competitie waar veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De Greef en Boone zijn er sowieso nog steeds niet bij alsook keeper Tom Vandenberghe die vorige week zondag geblesseerd uitviel. Verder zal coach David Gevaert – die wel terug op de bank kan plaatsnemen – pas vóór de match beslissen wie voldoende fit is voor een basisplaats."

Voorts lijkt het ook onwaarschijnlijk dat Seth De Witte er straks bij zal lopen. De ervaren verdediger moest tijdens de wedstrijd tegen KVC Westerlo vervroegd naar de kant met een heupblessure.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top