Axel Witsel: de metronoom in bloedvorm

Sport | Club Brugge werd in de heenmatch verpletterd (0-3), en probeert in de terugmatch revanche te nemen tegen Borussia Dortmund. Daarvoor zullen ze ook een Axel Witsel in bloedvorm moeten trotseren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl men hem een vervroegde fin de carrière toedichtte na zijn vertrek naar China, bewees Axel Witsel dat poen scheppen in het verre buitenland niet hoeft te betekenen dat je van je pluimen verliest. In augustus 2018 maakte de ancien van Standard zijn comeback in Europa door zijn handtekening te zetten bij Borussia Dortmund, na een geslaagd WK.

Al snel wist Witsel een titularisplaats te bemachtigen in het elftal en verdiende hij zijn strepen met zijn voetbalkwaliteiten. Vandaag vormt hij een sleutelpion in het team van Lucien Favre, net zoals bij de Rode Duivels.
 
Een toekomst als centrale verdediger?
 
In de heenmatch tegen Brugge werd de Belg in de as van de defensie geposteerd. Een verrassende keuze (bij de Rode Duivels fungeerde hij al eens als rechtsback), die uiteindelijk goed uitpakte. Zijn recuperatievermogen, positiespel en relance brachten de Duitse defensie wind in de zeilen.
 
Ligt daar de toekomst van de middenvelder? Aan het einde van dit seizoen zal hij 32 jaren op de teller hebben staan, en zoals geweten gaan voetballers achteruit naarmate het klimmen van de jaren. Een rijtje achteruit schuiven zou een goede manier zijn om zijn carrière aan de top met enkele seizoenen te verlengen.
 
Maar dat is nog niet voor morgen. Witsel speelt op een positie die minder energie vergt dan van een flankspeler, en zou daardoor nog enkele jaren kunnen meedraaien op het middenveld bij Dortmund (en bij de Rode Duivels).
 
Club Brugge ligt hem wel
 
Club Brugge ligt Witsel wel. In de loop van zijn carrière heeft Witsel de Bruggelingen wel vaker in de ogen gekeken: 15 keer, om precies te zijn. Hij speelde wel vaker tegen Anderlecht (16), maar verzamelde tegen Club de meeste speelminuten (1.348 versus 1.324).
 
En de Luikenaar mocht niet zelden het zegegebaar maken tegen blauw-zwart. Witsel versloeg Club 9 keer, speelde 4 keer gelijk en leed 2 nederlagen. Hij vond slechts twee keer de weg naar de netten tegen de Bruggelingen, maar zijn kruisraket in de winkelhaak in 2011 was wel één van de mooiste doelpunten van dat seizoen.
 
Kan hij een tiende zege tegen Club aan zijn cv toevoegen? We zien het dinsdagavond vanaf 21u.
 
Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top