Voor deze televisiesterren was één programma de springplank

Sommige televisieprogramma’s krijgen al eens oneerbiedig de stempel “BV-fabriek” opgeplakt. Maar soms heeft iemand nu eenmaal genoeg aan één passage in een programma om een blijvende televisiecarrière uit te bouwen. Deze BV’s bleven plakken nadat ze zich één keertje konden bewijzen.

Lesley-Ann Poppe

Het leek bijna een voorzichtig uitgekiende strategie: Doe mee aan het programma ‘Komen Eten’, draag dag op dag kleedjes met net genoeg stof om het programma geen 18+-rating te geven en zorg ervoor dat heel Vlaanderen ook na je passage over je blijft praten, en niet alleen over je kookkunsten. Voor Lesley-Ann Poppe draaide het in elk geval op een succes uit: ze heeft nog steeds een BV-status.
 
Poppe maakte haar opwachting nog in verschillende televisieprogramma’s, waaronder ‘De Slimste Mens’, ‘Beat da Bompaz’ en ‘Tegen de Sterren op’. Ze lanceerde make-uplijnen en een lingeriecollectie, begon een muziekgroep met Tanja Dexters, schreef een ‘Handboek voor Blondines’, sloot een vriendschap met Pamela Anderson en poseerde voor Playboy. Of hoe je dankzij een decolleté plotsklaps een beroemdheid kan worden.

Gilles Van Bouwel

Nadat hij in de eerste van de nieuwe reeksen van het spelprogramma ‘De Mol’ de titelrol mocht opnemen, vertrok Gilles Van Bouwel niet meer van het kleine scherm. Hij kreeg een contract bij VIER en was te zien in ‘Zeg eens euh!’ en ‘Glammertime’. Als nieuwbakken BV kreeg hij natuurlijk zijn kans in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’, waar hij het in de finale haalde van Eva De Roo en Olga Leyers. Intussen presenteert hij onder andere de aftershow van het programma dat hem bekend maakte: ‘Café De Mol’.
 
Voor Van Bouwel kwam een jeugddroom uit toen hij voor de televisie mocht gaan werken, al was het niet zijn bedoeling om een carrière over te houden aan ‘De Mol’. “Trouwens, hoe groot is de kans dat zoiets gebeurt?”, zei hij tegen Humo. Van Bouwel wilde vooral achter de schermen blijven werken, maar is intussen toch een herkenbaar televisiegezicht geworden.

Nora Gharib

“Verliezen in ‘K3 zoekt K3’ was het baste dat me kon overkomen”, liet Nora Gharib optekenen in een interview met Flair. De zangeres en actrice donderde onze huiskamers binnen toen ze aan de talentenjacht deelnam. Net voor de finale moest ze het programma verlaten, maar niet zonder enkele indrukwekkende zangprestaties neer te zetten. Het leverde haar verschillende mooie kansen op.
 
Zo mocht ze voor MNM videoreportages maken op verschillende muziekfestivals en kreeg ze een hoofdrol aangeboden in de film ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah, naast onder andere Matteo Simoni. Sindsdien was ze in verschillende programma’s te zien en recent zong ze nog de pannen van het dak als Suikerspin in het kijkcijferkanon ‘The Masked Singer’.

Andy Peelman

Laten we eerlijk zijn: voor het acteertalent kijken we niet naar ‘De Buurtpolitie’. Een acteur puurde er in elk geval wel een televisiecarrière uit. De immer sympathieke Andy Peelman was politiemedewerker in Brussel toen hij al gastrolletjes begon te spelen in series als ‘Loslopend Wild’. In ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ kreeg hij de tol van inspecteur Koen Baetens, en die bleek snel enorm populair te worden. Peelman greep zijn kans om in de televisiewereld te blijven.
 
Hij maakte intussen Youtubereeksen en met zijn eigen programma ‘Andy op Patrouille’ bezocht hij politiekorpsen in de hele wereld, allemaal tussen het acteren in ‘De Buurtpolitie’ en de verschillende daarop gebaseerde films in. Onlangs zagen we Andy Peelman het masker van Duiveltje afzetten in ‘The Masked Singer’ en nu presenteert hij samen met Dina Tersago het programma ‘Ze zeggen dat’ op VTM. Intussen (wij zouden zeggen: eindelijk) noemt hij zichzelf naast politieman in hart en nieren ook tv-persoonlijkheid.

Laura Tesoro

Een succesvolle carrière als popzangeres, VTM-gezicht, presentator en stemactrice: daarvoor moest Laura Tesoro de talentenjacht ‘The Voice van Vlaanderen’ niet eens winnen! Ze moest het in de finale van het derde seizoen afleggen tegen Tom De Man, maar had als finaliste van coach Koen Wauters wel het hart van de kijker veroverd.
 
Toegegeven, Tesoro was voordien al op het scherm geweest in een gastrolletje in ‘Witse’ en in ‘Familie’ en ze stond op de planken in de musical ‘Annie’, maar pas na ‘The Voice van Vlaanderen’ was ze echt gelanceerd. Ze mocht ons land in 2016 vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Vanaf datzelfde jaar stond ze naast haar voormalige coach als co-presentator van ‘Belgium’s Got Talent’. En sindsdien ging het alleen nog maar in stijgende lijn. Haar debuutalbum heet dan wel ‘Limits’, maar we hebben het gevoel dat Laura haar grenzen nog niet is tegengekomen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top