D-Day voor Lierse Kempenzonen: winst bij (gehavend) Club NXT is een absolute must

Sport | Club NXT en Lierse Kempenzonen trappen vrijdagavond de elfde speeldag van de D1B Pro League af. Terwijl Club NXT nog steeds naar een eerste seizoenszege zoekt, wordt de kelderkraker toch vooral een cruciale match voor de bezoekers uit Lier. Zij moeten winnen om de aansluiting te behouden bij de andere profclubs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met tien punten uit tien wedstrijden heeft Lierse Kempenzonen voorlopig het minste punten gesprokkeld van alle profclubs. De Kempenaars stonden voor het weekend nog onder de mensen, maar zagen - door de inhaalwedstrijden van de andere teams  toch stilaan een kloof ontstaan. De Pallieters tellen momenteel vier punten minder dan KVC Westerlo, Lommel SK en SK Deinze en moeten dus eigenlijk absoluut winnen tegen Club NXT om weer aansluiting te vinden.

Makkelijk zal dat niet worden. Lierse Kempenzonen kon in de vorige vijf uitmatchen slechts 1x winnen (1-3 bij Seraing) en 1x gelijkspelen (0-0 bij Westerlo). De drie andere duels gingen verloren. Bovendien toonde Club NXT zich in haar thuiswedstrijden een solide geheel. De Bruggelingen verloren slechts 1x en speelden 4x gelijk. Die vier punten zijn meteen ook de enige punten die de Brugse youngsters konden rapen dit seizoen.

Selectienieuws

Maar de selectie van Club NXT doet toch wel wat wissels vermoeden. Zo zijn Van Den Keybus, De Cuyper, Badji en Asoma niet geselecteerd door coach Rik De Mil. De vier zijn normaliter onbetwiste titularissen bij Club NXT, maar zitten dus vermoedelijk in de selectie van Club A voor de West-Vlaamse clash tegen KV Kortrijk. Sandra zit dan weer een schorsingsdag uit. In hun plek komen De Smet, Hallaert en Fofana in de kleedkamer. Voor zomerkoopje Fofana is het de eerste selectie van het seizoen.

Tom Van Imschoot kan bij Lierse Kempenzonen dan weer geen beroep doen op sterkhouder Allach. Hij raakte vorige week geblesseerd tegen RWDM en is out voor de rest van 2020. Ook Van Geet, Janssen, Vermeiren en Van Landschoot liggen nog in de lappenmand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top