Vijf weetjes over Sandra Kim

Muziek | Sandra Kim was de koningin in ‘The Masked Singer’, het bijzonder populaire VTM-programma dat grote sier maakte. De zangeres is plots weer hot, nadat het jarenlang stil was rondom haar. Proximus Pickx komt met vijf weetjes over haar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Artiestennaam

Net zoals bijna elke zangeres heeft ze een artiestennaam. Sandra Kim is immers niet haar officiële naam, ze gaat door het leven als Sandra Caldarone. De Waalse is 48 jaar, maar de naam Sandra Kim laat al 34 jaar een belletje luiden bij zowat elke Belg.

Enige Belgische winnares

Sandra Kim werd wereldberoemd vanwege het feit dat ze op amper dertienjarige leeftijd het Eurovisiesongfestival wist te winnen. Dat gebeurde in 1986 met het liedje ‘J’aime la vie’, de single werd wereldwijd 1,4 miljoen keer verkocht, en daarmee is de zangeres tot op heden nog altijd de enige artiest die voor België het Eurovisiesongfestival kon winnen. Ze was daarnaast ook de jongste winnares ooit en nadien werd de minimumleeftijd op zestien jaar gezet.

J'aime Durbuy

Rob Vanoudenhoven kwam in 1998 in zijn programma in 'De XII Werken van Vanoudenhoven' met een geweldige parodie op haar bekendste nummer. Hij bracht 'J’aime Durbuy’, een ode aan het gelijknamige dorpje. Het nummer werd zelfs een hit in Wallonië.

Muziekcarrière kwam nooit van de grond

Het winnen van Eurovisiesongfestival was een vergiftigd geschenk voor haar. De lat lag bijzonder hoog door het enorme succes van ‘J’aime la vie’ en haar muziekcarrière kwam daardoor nooit echt helemaal van de grond. Sandra Kim bracht in 2011 nog een album uit, maar dat werd verdeeld als bijlage bij een Waals tijdschrift…

Nieuwe single

Sandra Kim hoopt met haar deelname aan ‘The Masked Singer’ haar muziekcarrière nieuw leven in te blazen. Ze bracht samen met Regi het nummer ‘Who Are You’ uit. Door de coronamaatregelen kan ze voorlopig niet optreden en het ijzer smeden wanneer het heet is, maar 34 jaar na haar deelname aan het Eurovisiesongfestival kan ze haar zangcarrière weer naar ongeziene hoogtes duwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top