Zet je schrap voor de eerste aflevering van ‘Be The Next Caster’!

Aflevering 1 van ‘Be The Next Caster’ komt er met rasse schreden aan. Vier van de acht kandidaten mogen maandag 23 november de spits afbijten. Aan wie en aan wat mogen we ons verwachten?

In ‘Be The Next Caster’ gaat Proximus op zoek naar iemand die gepokt en gemazeld is door de esportsmicroben en daaraan gekoppeld een caster wil worden. Vier weken lang zullen acht kandidaten in een razend spannende talentenshow strijden om de nieuwe caster te worden voor Proximus Pickx. De kandidaten moeten verschillende proeven afleggen waarin ze hun kwaliteiten kunnen tonen. Vier afleveringen lang worden hun creativiteit, hun aanpassingsvermogen, hun entertainmentgehalte en tal van andere eigenschappen op de proef gesteld. Een ware afvallingsrace, met slechts één winnaar aan het eind.

In de eerste aflevering van maandag 23 november mogen vier van de acht kandidaten de eerste testen ondergaan. Wij stellen ze kort aan je voor.

Jan ‘Bobo Joe’ Werner

De 27-jarige Wilsenaar Jan Werner, alias Bobo Joe, is in het echte leven een accountmanager. Bobo Joe wil echter zijn leven in een andere richting stuwen. Zo wil hij volop voor een carrière als esportscaster gaan. Zelf gamet hij al bijna tien jaar het spel 'League of Legends', by far zijn favoriete spel.

Meer te weten komen over Bobo Joe? Lees ons eerste interview met hem hier.

Jasper ‘Bobo Jack’ De Belder

Bobo Joe krijgt in ‘Be The Next Caster’ zowaar concurrentie van een van zijn beste vrienden. Samen met Jasper De Belder, oftewel Bobo Jack, casten de twee sinds begin dit jaar als duo. De Belder is 28 jaar en afkomstig uit Mechelen. Naast zijn job in de sales is Bobo Jack bezeten door het spel 'League of Legends'.

Meer weten over Bobo Jack? Lees hier ons interview met hem.

Mirte ‘Moraltis’ Horemans

De enige vrouw in deze competitie zal zeker geen katje zijn om zonder handschoenen aan te pakken. De 23-jarige Mirte ‘Moraltis’ Horemans is geen onbekende in de esportswereld. De stagiaire verpleegkunde heeft een eigen 'CS:GO'-team en bezit ook een eigen streamkanaal. Dat doet ze wel allemaal in het Engels, dus casten in het Nederlands wordt een nieuwe uitdaging voor Moraltis.

Meer weten over Moraltis? Lees hier het interview met haar.

Nils ‘Elnilson’ Philips

De laatste kandidaat voor aflevering 1 is Nils Philips. Deze 28-jarige kerel werkt fulltime als business consultant, maar in zijn vrije tijd streamt hij maar al te graag onder zijn gamenaam ‘Elnilson’. Zijn nicknaam verkreeg hij tijdens zijn studiejaren toen zijn vrienden hem, naar analogie met El Barto in ‘The Simpsons’, Elnilson begonnen te noemen. Sindsdien is het zijn brand geworden.

Meer weten over Elnilson? Lees hier ons interview met hem.

BV’s helpen vakjury

‘Be The Next Caster’ zal gepresenteerd worden door Espe Riekaert. Een vakjury met Damien Rapoye (Sector One) en Robert Jan Kortooms (esportscaster CS:GO) zal de kandidaten op de rooster leggen. De twee worden per aflevering bijgestaan door enkele BV’s. Zo zullen Julie Vermeire en Soe Nsuki kijken naar het entertainmentgehalte van de kandidaten. Aster Nzeyimana beoordeelt de kandidaten tijdens de test ‘Be Cool’ en Bouba Kalala kijkt wie er het meest weet over esports.

Volg iedere maandag vanaf 23 november om 18 uur ‘Be The Next Caster’ op Pickx Live of Pickx.be.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top