Djokovic en Nadal met de rug tegen de muur op de ATP Finals

Sport | Op de ATP Finals, die gespeeld worden van 15 tot 22 november, zijn er reeds twee groepswedstrijden afgewerkt. Voor Novak Djokovic en Rafael Nadal, de nummers één en twee op de wereldranglijst, is de kwalificatie voor de volgende ronde nog niet binnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot Djokovic en Nadal zijn het de nummers drie en vier op ATP-ranking die tot nu toe indruk gemaakt hebben. De Oostenrijker Dominic Thiem en de Rus Daniil Medvedev leggen tot nu toe de beste papieren op tafel in het toernooi waar enkel de top acht aan mag deelnemen. De twee zijn de enigen die hun eerste twee duels wisten te winnen, waardoor ze hun ticket voor de halve finales reeds binnen hebben.

Medvedev verrast Djokovic

Medvedev trok met vertrouwen richting de ATP Finals. De Rus zegevierde eerder deze maand al op het Masters 1.000-toernooi van Parijs. Hij versloeg in de finale Alexander Zverev. Toevallig werden dezelfde twee ook aan elkaar gekoppeld in de Tokio 1970-groep op de ATP Finals, samen met Novak Djokovic en Diego Schwartzman. Ook hier toonde Medvedev zich de beste tegenover Zverev. Na net geen anderhalfuur tennissen stond er 6-3 en 6-4 op het scorebord. Djokovic won zijn eerste groepsmatch tegen Schwartzman met 6-3 en 6-2.

In het tweede groepsduel stond Medvedev tegenover Djokovic. De Rus diende de Serviër een zeldzame nederlaag toe. Met twee keer 6-3 zette hij Djokovic met de rug tegen de muur. De nummer één op de wereldranglijst, die op zoek is naar een zesde eindzege op de Masters, moet nu zijn laatste groepsmatch tegen Zverev verplicht winnen om mee door te stoten naar de halve finales.

Thiem aast op revanche

In de andere groep, de Londen 2020, zoekt Dominic Thiem naar eerherstel. De Oostenrijker verloor vorig jaar de finale van de Griek Stefanos Tsitsipas. Thiem startte alvast veelbelovend met twee zeges, waaronder eentje tegen Tsitsipas. Zijn tweede duel, tegen Rafael Nadal, werd een heuse titanenstrijd. Na een slopend gevecht van bijna 2,5 uur haalde Thiem het met twee keer 7-6 van Nadal.

Het maakt dat Nadal straks zijn kwalificatie voor de halve finales moet afdwingen tegen Tsitsipas. De Spanjaard won wel zijn openingsduel tegen de Rus Andrey Rublev, maar heeft dus ook tegen Tsitsipas een zege nodig om bij de top vier te geraken van het laatste toernooi van dit jaar. Nadal is er alleszins stevig op gebrand om hier te zegevieren. De winnaar van dertien titels op Roland Garros won namelijk nog nooit op de ATP Finals.

Blijf de 50ste editie van de Masters, die na dit jaar verhuist van Londen naar Turijn, volgen op Eurosport. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top