One day, one goal: Griezmann legt Lyon het zwijgen op

UEFA Champions League | Antoine Griezmann is een complete spits die aan een halve kans genoeg heeft om te scoren. Bij Real Sociedad liet hij al zien over zeer veel talent te beschikken. Dat bewees hij op een avond in de Champions League toen Sociedad Olympique Lyon partij gaf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Griezmann werd op veertienjarige leeftijd opgemerkt door Real Sociedad en maakte zo op zeer jonge leeftijd de overstap naar Spanje. In het seizoen 2009-2010 leerde de Spaanse voetballiefhebber de toen achttienjarige Griezmann echt kennen.

In het seizoen 2013-2014 kende hij zijn beste periode in Spanje, met 20 doelpunten en 5 assists in 50 wedstrijden. Dankzij dat memorabel seizoen onder Philippe Montanier, momenteel trainer van Standard, mocht Griezmann zijn kunnen tonen in de Champions League. In de barragewedstrijden kwam Lyon op hun pad.

Afgetest door Lyon

Op 20 augustus 2013 keerde Griezmann terug naar Frankrijk om Lyon partij te geven. Sociedad hoopte in Frankrijk de poort naar de groepsfase van de Champions League te openen en voor Griezmann was het een zeer speciale terugkeer naar de club waar hij werd afgetest. "Op dertienjarige leeftijd speelde ik met Lacazette, Grenier en anderen enkele testwedstrijden bij Lyon. De club belde mijn vader dat ik geduld moest hebben. Ze vonden mij te licht. Montpellier had dezelfde mening en ze vonden net als Lyon dat mijn kleinere gestalte een probleem was. Vier maanden later kwam Sociedad op de proppen", zei hij in 2017 aan ‘Le Journal du Dimanche’. In het verleden werd Dries Mertens ook doorgestuurd bij de jeugd van Anderlecht en AA Gent omdat hij ‘te klein en te licht’ was.

Bij Sociedad had Griezmann, die toch op revanche aasde, spelers als Haris Seferovic, Claudio Bravo of Carlos Vela rondom zich. Bij tegenstander Lyon kon toenmalig trainer Rémi Garde rekenen op Alexandre Lacazette, Maxime Gonalons en Yoann Gourcuff.

In de eerste wedstrijd kwam Lyon na zeventien minuten op achterstand na een doelpunt van… Griezmann. Vela zette zich door op de linkerflank en bracht de bal voor doel, waar Griezmann met een héérlijke ‘bicycle kick’ de Franse aanhang de mond snoerde. In de tweede helft zorgde Seferovic voor de 0-2 en daardoor stond Sociedad met één been in de Champions League. In Spanje maakten de Basken het af en kegelden Griezmann & co Lyon al in de voorronde uit het kampioenenbal.

Honger naar meer fraaie doelpunten? Herbeleef de fluwelen trap van 'SuperDeco'.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top