Geniet met jong en oud van deze films en vier de rechten van het kind

Kids | Op 20 november 1989 werden de rechten van kinderen officiëel vastgelegd en onderschreven door de VN, dus vieren we nog steeds jaarlijks op die datum de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Geen beter excuus om knus in de zetel te ploffen en met je kroost van een film op hun maat te genieten. Dit zijn onze kijktips.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Over the Moon

Netflix Animation en Pearl Studio sloegen de handen in elkaar voor deze muzikale animatiefilm over het meisje Fei Fei, die haar eigen ruimteschip bouwt om de magische godin van de maan te kunnen ontmoeten. Op haar reis wordt ze bijgestaan door haar witte konijn en haar toekomstige stiefbroertje Chin.
 
De fantasierijke en creatieve Chinees-Amerikaanse musical is een streling voor het oog en viert vernuft en vindingrijkheid boven alles. Bovendien toont de film de moderne Chinese cultuur in constrast met de mythische oude verhalen over goden en draken.
 
‘Over the Moon’ is beschikbaar op Netflix.Paddington

In de familiefilm ‘Paddington’ volgen we de fratsen en avonturen van een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is. Hij trekt naar Londen om een nieuw leven te beginnen, maar belandt eenzaam en verloren op Paddington Station. Daar begint hij te beseffen dat het stadsleven toch heel anders is dan hij gedacht had. Tot hij wordt opgemerkt door de vriendelijke familie Brown … Wanneer de Browns het label om zijn nek lezen (‘Pas alstublieft op deze beer, dank u’), besluiten ze hem in huis te nemen.
 
Deze film is gebaseerd op de klassieke kinderboeken uit 1958 van Michael Bond. In de Nederlandstalige versie wordt de stem van de beer ingesproken door Bent Van Looy. In andere rollen vinden we onder andere Nicole Kidman en Peter Capaldi terug.
 
Zowel ‘Paddington’ als ‘Paddington 2’ zijn beschikbaar op Netflix.Spongebob schiet te hulp

Spongebob is voor het eerst helemaal in 3D geanimeerd in deze knotsgekke film over de alomgekende onderwaterwezens. In de film verdwijnt zijn huisdier, de slak Gerrit, ineens uit de ananas diep in de zee. Samen met Patrick de zeester vertrekt hij op een ware Odyssee om de geliefde slak te redden uit de klauwen van koning Poseidon en onderweg leren we hoe Spongebob en de slak elkaar lang geleden leerden kennen.
 
De absurde humor die we intussen van de gebroekte spons gewoon zijn is weer in volle gloerie aanwezig in ‘Spongebob schiet te hulp’. Daarnaast zien we naar goede gewoonte enkele gastrollen van grote sterren, zoals Keanu Reeves, Snoop Dogg, Danny Trejo en Reggie Watts.
 
Stream ‘Spongebob schiet te hulp’ nu op Netflix, of kijk naar seizoen 5, 6 en 7 op hetzelfde streamingplatform.Stuart Little

Stuart is een pratende muis die geadopteerd wordt door de familie Little. De jongste telg van het gezin, George, is niet opgezet met zijn nieuwe broertje en ook de kat Snowbell geeft hem niet bepaald een warm welkom. De kat bedenkt een plan om Stuart uit hun levens te krijgen, maar de rest van de familie sloot de muis intussen in de armen. Stuart omzeilt de kattenbende om weer thuis te geraken.
 
De visuele effecten van deze Oscargenomineerde film uit 1999 zijn nog steeds niet gedateerd. Met namen als Micael J. Fox (als de stem van Stuart), Geena Davis en Hugh Laurie in de hoofdrollen stond er heel wat talent op de set. De film is een adaptatie van een boek uit 1945, maar wist je dat het scenario mede geschreven is door regisseur M. Night Shyamalan? En dat in hetzelfde jaar dat zijn doorbraak ‘The Sixth Sense’ in de zalen kwam. Voor de sequel drie jaar later keerde de intussen gelauwerde regisseur niet terug.
 
‘Stuart Little’ en 'Stuart Little 2' zijn beschikbaar in de Proximus VOD catalogus.Corgi

‘Corgi’ gaat over Rex, de favoriete hond van de koningin van Engeland die in Buckingham Palace woont. Een bezoekje van de Amerikaanse president loopt helemaal fout, waardoor de hond gestraft wordt en het op een lopen zet. Rex moet zijn weg naar huis terugvinden, voordat hij zijn positie van tophond moet afstaan aan zijn rivaal.
 
Deze film is geregisseerd door het Belgische animatietalent Ben Stassen, die ook de films over schildpad Sammy maakte.
 
‘Corgi’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus.Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top