De aftrap van nieuwe seizoen van de eDivisie is gisterenavond gegeven. Op de eerste dag van het kampioenschap liet een Belg zich opmerken. Gilles Bernard toonde nogmaals zijn talent, deze keer in het shirt van AZ Alkmaar.

Terwijl we hier in België nog steeds wachten op de terugkeer van de geliefde ePro League, worden de nationale kampioenschappen op FIFA geleidelijk aan hervat in onze buurlanden. Na de recente aankondiging van de samenwerking tussen de Bundesliga en ESL was het de beurt aan onze Nederlandse buren om hun nationale competitie, de eDivisie, georganiseerd in samenwerking met Dreamhack, op gang te trappen.

In deze esportieve tegenhanger van de Eredivisie, het nationale voetbalkampioenschap in Nederland, strijden de esporters die zijn aangesloten bij de 18 deelnemende officiële clubs gedurende enkele weken tegen elkaar. Ze hebben allemaal één doel voor ogen: de titel van Nederlands kampioen aan hun palmares toevoegen en een deel van de € 100.000 prijzengeld mee naar huis nemen.

Een Belg bij AZ Alkmaar

Elke deelnemende club is verplicht om twee spelers op te stellen om zijn team te vervolledigen. Een van de spelers van AZ Alkmaar is niemand minder dan de Belg Gilles Bernard. Maar hoe is een Belg in de Nederlandse competitie terechtgekomen? Gilles is aangesloten bij KRC Genk, maar dankzij een partnerschap tussen de twee clubs krijgt de speler de kans om deel te nemen aan de eDivisie. Dani Visser, de Nederlandse kampioen van 2019 en winnaar van de eDivisie Open Series II, is de andere speler in het team. Samen vormen ze het enige internationale duo in de competitie.

Na de eerste speeldag van het kampioenschap vinden we ons Belgisch-Nederlandse duo op de 5e plaats. De spelers wonnen met 2-0 en 2-1 van VVV-Venlo. Hoewel deze eerste dag het klassement natuurlijk niet definitief bepaald, kunnen we nu al enkele krachtsverhoudingen tussen de teams waarnemen. We hopen dan ook dat Gilles en zijn teamgenoot het tempo erin kunnen houden om aan de top van het klassement te blijven.

Copyright afbeeldingen: eDivisie & Dreamhack