Lukaku en Inter kunnen zich tegen Real Madrid geen misstap meer veroorloven

Sport | Nadat hij in de heenwedstrijd omwille van een lichte blessure vanuit de tribunes moest toekijken, zal Romelu Lukaku alles uit de kast halen om Inter tegen Real Madrid naar de overwinning te stuwen in de Champions League. Deze clash op de vierde speeldag van de groepsfase is voor beide ploegen levensbelangrijk, aangezien ze zich allebei amper nog een misstap kunnen veroorloven.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De overwinning of de totale desillusie. Dat is wat er woensdagavond voor Inter op het spel staat. Om kans te blijven maken op kwalificatie voor de volgende ronde moeten de Milanezen, momenteel laatste in hun groep met twee punten en nog steeds op zoek naar de eerste driepunter in de Champions League dit seizoen, de wedstrijd tegen Real Madrid koste wat het kost winnen. Gelukkig kunnen de Nerazzurri opnieuw een beroep doen op hun aanvalsleider Romelu Lukaku, die verstek moest geven voor de heenmatch in Spanje die in de slotminuten faliekant afliep. Zal het wederoptreden van de Rode Duivel volstaan voor de drie punten op de vierde speeldag?

Gladbach zet de gevestigde orde op zijn kop

Los Blancos zullen er echter ook alles aan doen om de overwinning in Lombardije over de streep te trekken. Thibaut Courtois en Eden Hazard hebben zich dankzij het bevrijdende doelpunt van Rodrygo in de 3-2 overwinning dan wel wat zuurstof verschaft, het ticket voor de volgende ronde is nog verre van in de sacoche. Zinédine Zidane kan zich wel enigszins optrekken aan de bemoedigende statistieken: de Koninklijke won negen van de tien laatste wedstrijden tegen een Italiaanse club en laat zelfs vier opeenvolgende overwinningen in de Laars noteren.

Voordat de Milanezen en de Madrilenen de grasmat van Giuseppe Meazza betreden, zullen ze reeds op de hoogte zijn van het resultaat in het duel tussen Borussia Mönchengladbach en Sjachtar Donetsk dat in de vooravond wordt gespeeld. De Duitsers, die aan de leiding staan met een punt voorsprong op de Oekraïners en Spanjaarden, verbazen Jan en alleman sinds het begin van de competitie. Na Inter op de eigen grasmat te hebben verslagen en op het nippertje de overwinning tegen Real Madrid uit handen te hebben gegeven (2-2, nadat ze 2-0 voorstonden), verpletterden Die Fohlen Sjachtar in eigen huis met liefst 0-6. Kersvers Frans international Marcus Thuram en de zijnen willen de taak van de twee groepsfavorieten maar al te graag nog wat moeilijker maken.

Vestigt Marseille een triest record?

In groep C zal Olympique Marseille, laatste met 0 punten, alles op alles willen zetten om thuis tegen Porto niet opnieuw te verliezen. In het geval van een nieuwe nederlaag zetten Dimitri Payet en co het record van het meeste aantal opeenvolgende nederlagen in de Champions League, dat ze nu nog delen met Anderlecht, op hun naam. Dat zal hoegenaamd geen gemakkelijke opgave worden want de troepen van Sérgio Conceição, tweede in de groep met 6 punten, willen zich plaatsen voor de volgende ronde. Het Manchester City van Kevin De Bruyne (9 punten) kan zich reeds plaatsen als het niet verliest tegen Olympiacos (3 punten).

In de overige wedstrijden van de avond kan ook Liverpool (9 punten) zich mits een gunstig resultaat tegen Atalanta (4 punten) plaatsen. In de heenmatch werden de Italianen nog volledig stuk gespeeld door de Reds (0-5). In diezelfde groep D hoopt Ajax (4 punten) alleen op de tweede plaats te komen na een overwinning tegen het kleine broertje Midtjylland (0 punten). Ten slotte zal Bayern München (9 punten) zo goed als zeker reeds een ticketje voor de volgende ronde mogen boeken door zich thuis te ontdoen van Salzburg (1 punt). Atlético Madrid (4 punten) kan op zijn beurt een grote stap richting kwalificatie zetten door in de Spaanse hoofdstad Lokomotiv Moskou (2 punten) te verslaan.

De volledige kalender van de vierde speeldag van de Champions League:

Woensdag 25 november:

Volg de Champions League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top