Napoli zal het vandaag opnemen tegen AC Milaan voor de achtste speeldag van de Serie A. De Noord-Italianen zijn op dit moment ongeslagen en voeren trots de ranglijst van de competitie aan. Toch kan Napoli in het geval van een overwinning een bedreiging worden voor Milaan.
Aan het begin van dit seizoen toonde Juventus dat ze niet echt in vorm waren. Ondanks de aanstelling van Andrea Pirlo als trainer hebben de spelers, die mochten pronken met de laatste negen Scudetti in de Serie A, niet de resultaten geboekt die ze zouden moeten halen. We denken dan vooral aan Paulo Dybala, die dit jaar zeker niet zijn beste niveau haalt... Het toont dat de Turijnse ploeg wankelt, een feit dat nog eens onderstreept wordt door drie overwinningen en vier gelijke spelen.
 
Van deze situatie zullen titelkandidaten AC Milaan en Napoli ongetwijfeld willen profiteren. De Lombarden wonnen hun laatste kampioenschap in 2011. Voor Napels moeten we zelfs terug naar 1990, een eeuwigheid in voetballand. De Partenopei waren nochtans in 2018 en 2019 dichtbij de zege, ze eindigden telkens als tweede.
 
In elk geval blijft AC Milaan in dit seizoen totnogtoe ongeslagen. Met vijf overwinningen en twee gelijke spelen staat de ploeg aan de top van het klassement. En eerlijk is eerlijk: dat hebben ze vooral te danken aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse kolos streek afgelopen augustus neer in Lombardije en wist de Milanese troepen aan te vuren tot succes. Met acht goals op zijn naam is hij de topschutter van de Serie A. Bovenal profileert de 39-jarige "Ibra" zich als de leider van de jonge kern en geeft hij met plezier zijn ervaring door aan de opkomende talenten. Behalve Ibrahimovic zijn alle andere doelpuntenmakers van Milaan in de Serie A 23 jaar of jonger: Hernandez, Kessié, Brahim Diaz, Rafael Leao en Alexis Saelemaekers.
 
Voor een ploeg als AC Milaan is het belangrijk om in te zetten op de jeugd, maar de troepen van Stefano Pioli hebben ook ambities om dit jaar stevig te scoren. Dat is geen gemakkelijke opgave, want Pioli zal op zijn hoede moeten zijn voor onbezonnen fouten van zijn jeugdige troepen. Gelukkig kan de voormalige verdediger rekenen op 'opa' Ibrahimovic, die met zes Scudetti goed geplaatst is om het team mee naar de top te begeleiden.
 
Is Napels gedoemd?
 
Ook Napoli heeft dit seizoen hoge verwachtingen. Ze staan momenteel derde in het kampioenschap met 14 punten en moeten met slechts drie punten Milaan laten voorgaan. Als ze zondag winnen, kan Napoli op het hoogste schavot staan.
 
Iets minder leuk voor "I Partenopei" is het vonnis van de Italiaanse sportrechtbank dat de nederlaag van Napoli tegen Juventus op de eerste speeldag bevestigde. Napoli weigerde op 4 oktober op bezoek te gaan in Turijn vanwege enkele positieve coronatesten in hun midden. Dat was geen geldige reden om af te zeggen, vonniste het hof van beroep van de Italiaanse voetbalbond. Dit oordeel is een kleine smet op het blazoen van Gennaro Gattuso's troepen, die tot nu toe slechts één wedstrijd hebben verloren.
 
Je kan het duel tussen Napoli en AC Milaan - evenals de andere Serie A-wedstrijden - volgen op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.
 
Dit is het speelschema voor de achtste speeldag van de Serie A:
 
Zondag 22 november
Inter Milaan - Torino: vanaf 15u00 op Eleven Sports 1
Napoli - AC Milaan: vanaf 20u45 op Eleven Sports 1