Vier internationale mannendag met deze kijktips voor echte mannen!

Series | 19 november staat wereldwijd te boek als Internationale Mannendag. Op die tegenhanger van Internationale Vrouwendag mogen mannen vieren dat ze trots zijn dat ze man zijn. Proximus Pickx lijst speciaal voor de gelegenheid vijf films en series voor echte mannen op.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rambo

Bestaat er een betere film tjokvol mannelijke hormonen en steroïden dan 'Rambo'? Deze klassieker, met Sylvester Stallone in een glansrol, dateert reeds van 1982, maar roept tot de dag van vandaag het clichébeeld van de echte man op. De filmreeks, die ten grondslag lag aan talloze actiefilms, omvat in totaal vijf delen: 'First Blood', 'Rambo: First Blood Part II', 'Rambo III', 'Rambo' en 'Rambo: Last Blood'. In 'First Blood Part II' (1985), nog steeds één van de populairste delen, wordt Rambo vrijgelaten uit de gevangenis om foto's te maken van vermoedelijke krijgsgevangenenkampen in Vietnam.

De zaken lopen danig uit de hand en de rest is filmgeschiedenis: Stallone brengt meer dan de helft van de film door in ontbloot bovenlijf, terwijl hij kogels in het rond vuurt en krijgsgevangenen redt. De film werd door veel recensenten niet meteen gesmaakt, maar maakt voorgoed deel uit van het cinematische canon.

Vikings

Lange, wapperende manen en bloeddorstige vikingen. Dat kan haast niet anders dan de bejubelde series 'Vikings' betekenen. Oerviking Ragar Lothbrok (Travis Fimmel) trekt, tegen de orders van hoofdman graaf Haraldson in, naar het westen in plaats van het oosten. Daar ontdekt hij Engeland en haar vele rijkdommen, maar dat is niet naar de zin van Haraldson waarna zich een bloedige machtsstrijd ontspint. Zet je schrap voor veel bloedvergieten, zwaardengekletter en avonturisme!

De zes seizoenen van 'Vikings' zijn te bekijken op Netflix.

The Irishman

De hoogbejaarde Frank Sheeran (Robert De Niro) kijkt terug op zijn leven als maffioso en huurmoordenaar. In deze film vertelt Sheeran hoe hij bevriend raakte met maffiabaas Russel Bufalino, opklom in de maffiapikorde en vakbondsman Jimmy Hoffa omlegde.

In het jongste wapenfeit van regisseur Martin Scorsese schitteren De Niro, Joe Pesci en Al Pacino als de maffiosi van weleer. Met zijn drie uur en dertig minuten ben je met 'The Irishman' even zoet, maar fans van het genre nemen dat er graag bij. ‘The Irishman’ werd genomineerd voor drie Oscars: ‘Beste film’, ‘Beste regisseur’ en ‘Beste Mannelijke bijrol'.

Peaky Blinders

Het kostuumdrama 'Peaky Blinders' is vernoemd naar een criminele straatbende uit Small Heath, een achterstandswijk in Birmingham in de jaren twintig van de vorige eeuw. In de serie wordt de bende gerund door de familie Shelby, die zich na de Eerste Wereldoorlog opwerkt in de Engelse onderwereld.

Het brein van de familie, Thomas ‘Tommy’ Shelby (fantastisch vertolkt door Cillian Murphy), is net als zijn broers getraumatiseerd uit de oorlog gekomen en wordt zonder enige opleiding of psychische hulp terug in de samenleving gedumpt. Vastbesloten om zichzelf en zijn familie toch rijkdom, aanzien en macht te bezorgen, neemt hij het voortouw in allerlei criminele activiteiten. De gevolgen blijven niet uit: steeds dieper raken de Peaky Blinders verzand in een moeras van corrupte politiekorpsen, criminele rivalen, Bolsjewieken en de toen nog jonge IRA.

De eerste vijf seizoenen van 'Peaky Blinders' zijn te bekijken op Netflix, seizoen 6 en 7 zijn nog in de maak.

The Expendables

Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger en Bruce Willis – voor ‘The Expendables’ verzamelde regisseur Stallone zo veel mogelijk spierbundels. De prent is een hommage aan de actiefilms uit de jaren 80, toen één Rambo nog honderden slechteriken omver kon maaien met een machinegeweer dat klaarblijkelijk nooit zonder kogels zat. Geen wonder dus dat fans voor de release van deze film vergeleken hoeveel doden de acteurs in hun filmografieën al op hun geweten hebben.

Verwacht geen diepgaande plot, maar wel over-the-top actiescènes, bruut machtsvertoon en ontieglijk veel explosies. Van een film vol macho's mag je natuurlijk niet veel anders verwachten.

'The Expendables' is te bekijken op Netflix.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top