Slaagt Bergen er tegen Limburg United in om het maximum te behouden?

Sport | De Euromillions Basketball League is sinds begin november opnieuw op gang geworpen. Al is de competitie door de om zich heen grijpende coronacrisis nog niet op kruissnelheid gekomen. Dit weekend komen voor het eerst acht teams aan de opworp, waarbij het vooral uitkijken is naar Bergen dat het maximum van de punten wil behouden tegen Limburg United.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na iets minder dan acht maanden onderbreking trok de Euromillions Basketball League zich begin november opnieuw op gang. In gespreide slagorde weliswaar, want de strenge covidmaatregelen nopen een heel aantal teams tot drastische beslissingen. Zo komt Luik dit jaar niet meer in actie, om zo een faillissement te proberen te vermijden, en willen Kangoeroes Mechelen, Okapi Aalst en Limburg United in 2020 geen thuiswedstrijden zonder publiek afwerken.

Dat zorgt ervoor dat er na twee speeldagen met Spirou Charleroi en Phoenix Brussels slechts twee teams alle wedstrijden hebben afgewerkt. De derde speeldag midden november viel zelfs gewoon weg, omdat er geen enkel team gastheer wou spelen ...

Bergen wil voortburduren op haar elan

Bergen kwam pas op speeldag 2 voor het eerst in actie. Thuis in de Mons Arena werd Leuven Bears met lege handen huiswaarts gestuurd (eindstand 65-59). Bij de thuisploeg stond Anthony Lambot pal in de defensie (4 steals), terwijl center Skylar Spencer een geslaagd debuut vierde. Naast Spencer (14 punten) en Lambot (12) eindigden ook Auston Barnes (11) en Arik Smith (11) in de dubbele cijfers.

Voor tegenstander Limburg United wordt de wedstrijd tegen Belfius Bergen dan weer de eerste officiële match van het seizoen. De Limburgers, die al met de nodige covidbesmettingen dienden af te rekenen, proefden pas in hun vierde oefenwedstrijd op 15 november de smaak van de overwinning. Kangoeroes Mechelen werd thuis nipt afgehouden (90-89), goed voor het eerste succesje onder de nieuwe hoofdcoach Sacha Massot. Ondanks de glansrol van verloren zoon Yannick Desiron en de 12 assists van Niels Marnegrave, ligt er toch wel nog wat werk op de plank van de coach die zweert bij een sterke defensieve organisatie. "Als je er thuis 89 binnen krijgt, is dat niet voldoende", luidde het harde verdict. Afwachten of de defensie tegen Belfius Bergen reeds op punt staat!

Volg Mons-Hainaut - Limburg United op zaterdag 5 december live op Proximus Sports vanaf 20u15. De Proximus Sports-zenders zijn beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top