NFL: niet te missen West-matches dit weekend op Eleven Sports

Donderdagavond is het zover: dan staat de confrontatie tussen de Seahawks en de Cardinals gepland. De nacht van zondag op maandag wordt de apotheose gevierd met een bezoek van de titelkampioenen, de Kansas City Chiefs, die in Las Vegas oog in oog komen te staan met hun rivalen. Week 11 van de NFL, te bekijken op Eleven Sports, zou er wel eens één van indrukwekkende aanvallen kunnen worden. Mogen we ons aan een aantal weergaloze luchtaanvallen verwachten?

Seattle Seahawks - Arizona Cardinals

Zullen de Seahawks er na een spetterend begin van het seizoen in slagen terug omhoog te klimmen? Het team van Seattle heeft momenteel twee keer na elkaar verloren (tegen de Buffalo Bills en de Los Angeles Rams) en staat nu derde in de geduchte NFC West, samen met de Rams en de Cardinals. En het zijn net die Cardinals die het donderdag opnemen tegen Russell Wilson en co. Een duel dat spannend belooft te worden!

Luchtverdediging: de achilesshiel van Seattle

De kracht van de Seattle Seahawks? De aanval. Russell Wilson is een van de beste quarterbacks van de league en hij kan steunen op receivers van het kaliber van Tyler Lockett en DK Metcalf (foto). Die slagen erin om het even welke verdediging op te blazen. Ook hun aanvallend spel op de grond maakt deel uit van het neusje van de zalm van de NFL.De aanval vormt dus geen probleem, maar het is hun zwakke luchtverdediging die de Seahawks in de problemen brengt. Seattle is het team dat dit seizoen het meeste yards in de lucht heeft moeten afstaan en uiteraard is dit waar de anderen op inzetten. Er bestaat dus geen twijfel over dat ook de Cardinals dit zwakke punt van hun tegenstander zullen proberen uit te buiten.

Air Murray is ready for lift-off

Het was prachtig om de Arizona Cardinals dit seizoen aan het werk te zien. Kyler Murray, die zijn tweede jaar in de NFL speelt, toont match na match dat de Cards gelijk hadden om op hem in te zetten. Hij is mobiel, snel, doorbreekt tackles en heeft een ijzersterke arm. Het archetype van een moderne quarterback dus.Tegenover een verdediging zoals die van de Seahawks kan Kyler Murray dus wel eens veel schade aanbrengen. DeAndre Hopkins (op de foto in een trui van de Texans), die afgelopen weekend een uitzonderlijke touchdown op zijn conto mocht schrijven tegen de Buffalo's en zo de overwinning binnenrijfde, zou wel eens warme handjes kunnen krijgen.

Indianapolis Colts - Green Bay Packers

Dankzij hun overwinning tegen Tennessee vorig weekend hebben de Colts van Frank Reich (foto) de Titans vervoegd in de top van de AFC South-divisie. En vanaf volgende week ontmoeten de teams elkaar opnieuw voor de revanche. In afwachting van deze tweede match nemen de Colts het zondag op tegen de leider van NFC North: de Green Bay Packers.

Een uitdaging van formaat voor Aaron Rodgers

Quarterback Aaron Rodgers moet het tegen de Colts opnemen en dus tegen de beste pass-verdedigers van de League. Behoudens een topprestatie van Aaron Rodgers (wat nog steeds tot de mogelijkheden behoort natuurlijk), zal het lot van de Packers vooral op de grond worden beslist. De aanval van de Green Bay is eerder evenwichtig maar steunt toch meer op passes dan op runs. Een overwinning zou de Packers in de ideale positie plaatsen vooraleer ze Chicago in Lambeau Field zien (ook te volgen op Eleven Sports). Dat wordt een cruciale match in de strijd voor de play-offs en de titel in NFC North.

Las Vegas Raiders - Kansas City Chiefs

Dit spannende NFL-weekend loopt tijdens de nacht van zondag op maandag af met een verplaatsing van de Chiefs, de winnaars van de vorige Super Bowl, naar Las Vegas waar ze in het gloednieuwe stadion van de Raiders spelen (foto). Als ze succes boeken, nemen ze wraak voor een overwinning van de Chiefs en is de race naar de titel in de AFC South opnieuw geopend, een divisie waarvan men dacht dat die voor Kansas City was weggelegd.

Patrick Mahomes blijft records kloppen

Op zijn 25ste staat Patrick Mahomes nu al in de geschiedenisboeken van de NFL. Deze zoon van een professionele baseballspeler won de Super Bowl in februari en tekende ondertussen een recordcontract van 10 jaar voor 400 miljoen dollar.Maar hij breekt niet alleen records op zijn bankrekening. Twee weken geleden werd hij ook de quarterback die het snelst 100 carrièretouchdowns gooide. Hij had hiervoor slechts 40 matches nodig, vier minder dan Dan Marino, de legendarische quarterback van de Dolphins in de jaren 80.

De Raiders komen beetje bij beetje terug

Toen Jon Gruden (foto) in 2018 aan het hoofd van de Raiders kwam te staan, begon hij aan de heropbouw van het team. De ploeg ruilde de sterren en hun vette contracten (Khalil Mack en Amari Cooper) in voor drafts van de eerste ronde. Twee jaar later begint de saus te pakken en zijn de Raiders terug in het spel om een plaats in de play-offs te bemachtigen.Maar in een zeer sterke AFC met de Chiefs (die bovendien in hun divisie zitten), de Ravens en de Steelers (nog steeds onklopbaar dit seizoen met een 9-0 record), zal het Las Vegas-team tal van obstakels moeten overwinnen om voor het eerst sinds 2002 te gaan voor de Super Bowl. Indertijd verloren de Raiders van de Buccaneers, die werden gecoacht door ... jawel, Jon Gruden. Het programma van de NFL-week op Proximus Pickx via Eleven Sports:Seattle Seahawks – Arizona Cardinals (vrijdag 20/11 om 2.20 uur)

Nieuws

Bekijk alles
Top