'The Voice Senior' gaat opnieuw op zoek naar 60-plussers met gouden stembanden

Wie volgt John Leo op en mag zichzelf binnenkort ‘The Voice Senior’ noemen? Dat komen we te weten in het nieuwe vierdelige seizoen van de zangwedstrijd, dat vrijdagavond om 20u40 van start gaat op VTM.

Voor kinderen tot 15 jaar is er ‘The Voice Kids’, voor zangtalenten tussen 15 en 60 jaar oud is er ‘The Voice van Vlaanderen’ en voor 60-plussers met een fluwelen stem start het tweede seizoen van ‘The Voice Senior’. Het concept is telkens hetzelfde: Na blinde audities, waarbij de vier juryleden enkel op basis van het stemgeluid beslissen of ze een zanger wel of niet in hun team willen, nemen de zangers het tegen elkaar op tot er eentje tot winnaar gekroond wordt en naar huis gaat met 10.000 euro en de kans om een single op te nemen.
 
De wedstrijd telt vier afleveringen. Eerst zijn er twee Blind Auditions, dan volgen er Knock-Outs en uiteindelijk zullen 8 zangers – twee per coach – overblijven in de finale. Die coaches zijn dit jaar trouwens Walter Grootaers, de enige blijver na de vorige editie en de coach van de regerende winnaar, Karen Damen die nu al zegt dat ze haar tranen niet zal kunnen bedwingen, Sam Gooris die vooral op zoek is naar een showbeest en André Hazes, voor wie winnen belangrijker is dan deelnemen. Alles wordt in goede banen geleid door An Lemmens.

Kans op een nieuwe carrière
 
Dat de senioren een klok van een stem kunnen hebben, werd in de vorige editie al bewezen. De winnaar was toen John Leo (67) uit Geel, die met zijn versie van ‘Love Is All’ van Malcolm Roberts de hele zaal omverblies. Hij bracht intussen een cover uit van ‘Geen zomer zonder jou’ van Will Tura en stond op verschillende Vlaamse podia. Op talent staat dus geen leeftijd, maar ook niet op de start van een nieuwe carrière.
 
De opnames van ‘The Voice Senior’ vonden enkele maanden geleden al plaats. Toen de Blind Auditions en de Knock-Outs plaatsvonden, was er van een pandemie nog geen sprake, dus was er publiek welkom in de zaal. Voor de finale waren er wel maatregelen van kracht, maar dat weerhield de zangers er zeker niet van om de performances van hun levens te geven.

Volg 'The Voice Senior' vanaf vanavond vier weken lang op VTM om 20u40.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top