Verpest FC Barcelona de ongeslagen reeks van Atlético Madrid?

Sport | De laatste interlandbreak van dit jaar zit erop. Tijd om in de laatste anderhalve maand van 2020 te focussen op het clubvoetbal. In La Liga zitten we intussen aan speeldag tien. Daarin mag de Spaanse voetbalfan zich opmaken voor de clash tussen Atlético Madrid en FC Barcelona.

Door Pickx

Deel dit nieuws

So far, so good bij de jongens van Atlético. De ploeg is namelijk de enige nog in La Liga die ongeslagen is na negen speeldagen. Met slechts drie punten verschil op de leider Real Sociedad en zelfs twee matchen minder gespeeld gaan er veel stemmen op dat Atlético dit seizoen een grote kanshebber is op de titel.

Enkele statistieken tonen aan dat Atlético Madrid on a roll is. Zo slikte Atleti nog maar twee tegengoals in de competitie. Het toont aan dat de verdediging van Diego Simeone opnieuw op punt staat.

Tegen Cadiz, net voor de interlandbreak, werd er al voor de vierde keer op een rij gewonnen in de competitie. Hierdoor zit Atlético momenteel aan een ongeslagen reeks van maar liefst 23 matchen in La Liga. Amper drie teams deden in het verleden beter: Real Madrid tussen 1988 en 1989 met 31 ongeslagen matchen op een rij, Real Sociedad tussen 1979 en 1980 met 38 duels en FC Barcelona tussen 2017 en 2018 met 43 partijen.

3 op 3 voor Madrid?

Wanda Metropolitano blijkt opnieuw een moeilijk in te nemen fort te zijn. Al veertien thuisduels is Atlético ongeslagen. Hun laatste thuisverlies dateert van vorig seizoen. Op 1 december 2019 kwam FC Barcelona hier met 0-1 winnen. Het was de enige verliespartij in Metropolitano vorig jaar.

En laat het uitgerekend Barça zijn dat zaterdag op bezoek moet bij Atlético. De Catalanen zitten dit seizoen volop in een reorganisatie, zowel in de kern als in de bestuurskamer. Dat vertaalt zich ook in wisselende resultaten. In de Champions League legde Barcelona een voorlopig vlekkeloos parcours af met negen op negen. Maar in de competitie kende het al een eerste dipje. Net voor de interlandbreak won Barça nog wel overtuigend met 5-2 van Real Betis, de vier duels daarvoor werd er niet gewonnen. Tegen Alaves en Sevilla werd het 1-1, tegen Getafe en Real Madrid werd er verloren. Atlético kan dus zaterdag voor een drie op drie zorgen voor de Madrileense clubs tegen Barcelona.

De topper van zaterdag wordt er wel eentje waar enkele topnamen afwezig zullen zijn. Niet in het minst Luis Suarez. De ex-spits van Barcelona lijkt de clash met zijn oude club te moeten missen wegens een positieve coronatest. Ook Rode Duivel Yannick Carrasco zal er niet bij zijn. Aan de kant van Barcelona is Ansu Fati de grote afwezige. Het nieuwe wonderkind scheurde tegen Betis zijn meniscus en staat maanden aan de kant.

Wie er wel zal bij zijn, is man-in-vorm Joao Felix. De Portugese spits van Atlético toont dit seizoensbegin waarom Atlético ooit meer dan 120 miljoen euro voor hem neertelde. Felix zit aan zes goals in de voorbije vier matchen.

De kalender van de 10de speeldag in LaLiga: 

Zaterdag 21 november
Villarreal - Real Madrid: vanaf 16u15 op Eleven Sports 1
FC Sevilla - Celta Vigo: vanaf 18u30 op  Eleven Sports 1
Atlético Madrid- FC Barcelona: vanaf 21u00 op Eleven Sports 1

Zondag 22 november
Cadiz - Real Sociedad: vanaf 16u15 op Eleven Sports 2

Maandag 23 november
Athletic Bilbao - Bétis Sevilla: vanaf 21u00 op Eleven Sports 1


Kijk aanstaande zaterdag vanaf 21u naar de topper tussen Atlético Madrid en FC Barcelona op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De kalender voor de tiende speeldag van La Liga ziet er als volgt uit:

Zaterdag:
Villarreal - Real Madrid: vanaf 16u15 op Eleven Sports 1
FC Sevilla - Celta Vigo: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1
Atlético Madrid- FC Barcelona: vanaf 21u op Eleven Sports 1
Zondag:
Cadiz - Real Sociedad: vanaf 16u15 op Eleven Sports 2
Maandag:
Athletic Bilbao – Real Bétis: vanaf 21u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top