RLCS X Winter Split EU: Pletwals BDS wint de eerste manche

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het Zwitserse team verstevigt zijn leiderspositie in het algemene klassement en bewijst opnieuw dat het de huidige maatstaf is binnen de Europese Rocket League-scene.

In een poging om zijn competitieve scene te blijven ontwikkelen, stelde Rocket League een nieuw format voor in dit eerste regionale evenement van de RLCS X-winterronde. 24 teams streden gedurende vier dagen tegen elkaar voor de overwinning, inclusief een geldprijs van $30.000 en 401 punten voor het algemene klassement.

Hoewel de show weer hoogstaand was, bleek de spanning ver te zoeken door de overweldigende dominantie van BDS. Na winst op het Major Event van de herfstronde, benaderde het team bestaande uit MaRc_By_8, M0nkey M00n en Extra deze Europese wintersplit met enorm veel vertrouwen.

Nooit echt aan het twijfelen gebracht tijdens de verschillende manches van de winner bracket, vloog het trio naar de grote finale en bleef de tegenstand achter met kruimels. In de wedstrijd voor de eerste plaats ging Renault Vitality voor de bijl met een score van 4-1. De bijen waren de wedstrijd echter goed begonnen en wonnen de eerste ronde van deze BO7. Maar de wedstrijd draaide vervolgens in het voordeel van het Zwitserse team dat de volgende vier rondes won, waarvan twee in de verlengingen. De derde plaats ging naar de Giants, auteur van een goede eerste winterronde na de ontgoocheling op het Major Event in oktober toen ze niet verder geraakten dan de kwartfinales.

Naast het succes van BDS stond dit eerste regionale wintertoernooi ook bol van de verrassingen en ontdekkingen. De Wolves wisten zich in de eerste tabelhelft te nestelen op hun eerste Rocket League-toernooi. Ze verloren echter twee keer van het voormalige Spaanse team Magnifico, dat nu voor Team Queso speelt, dat ook een sterke prestatie neerzette door als zesde te eindigen.

Aan Belgische zijde onderstrepen we de prestaties van het Oxygen Esports-team onder leiding van onze landgenoot AztraL. De Aubelois heeft opnieuw laten zien dat hij een van de grote talenten is binnen de professionele Rocket League-scene. Hij onderscheidde zich meermaals door individuele acties die hij met glans uitvoerde. Oxygen bereikte de halve finales van de upper bracket, alvorens de duimen te moeten leggen tegen BDS. In de lower bracket kwam het Top Blokes tegen. Het trio verloor uiteindelijk met 1-4 na twee verlengingen en eindigde als vijfde.

Een andere vertegenwoordiger van ons landje die betrokken is in deze RLCS X, coach Cha0s en zijn Triple Trouble-team, kenden daarentegen een moeilijke eerste winterronde. Het team bestaande uit Tadpole, bluey. en Calix won slechts één wedstrijd in het toernooi en eindigde als zeventiende na verlies tegen de Giants (1-4, 3-7, 2-5) in hun tweede wedstrijd in de upper bracket. Ze verloren nadien ook van de Wolves in een spannendere wedstrijd (3-4, 3-4, 3-0, 2-5).

Deze eerste ronde van de wintersplit bevestigde de huidige status van BDS als leider. Hoewel Renault-Vitality op dit moment zijn meest serieuze tegenstander in deze Championship Series blijkt, is het duidelijk dat het Zwitserse team de Europese referentie blijft. Het trio verloor sinds 30 september geen enkele RLCS-wedstrijd meer. De tweede winterronde gaat door van 3 tot 6 december.

Copyright afbeelding: Psyonix

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top