Vier nieuwe kandidaten maken hun opwachting in aflevering 2 van 'Be The Next Caster'

In het vierdelige webformat ‘Be The Next Caster’ gaat Proximus op zoek naar nieuw talent om de esportcompetities te becommentariëren. Vorige week mochten vier kandidaten de spits afbijten. De andere vier bekampen elkaar in aflevering twee. Kunnen zij de professionele jury ervan overtuigen dat ze alles in huis hebben om de ‘next caster’ te worden?

In ‘Be The Next Caster’ gaat Proximus op zoek naar iemand die gepokt en gemazeld is door de esportsmicroben en daaraan gekoppeld een caster wil worden. Acht kandidaten strijden in een razend spannende talentenshow om de nieuwe caster te worden voor Proximus Pickx. In de eerste aflevering van vorige week stonden Bob Joe, Bobo Jack, Moraltis en Elnilson tegenover elkaar. Slechts drie mochten er doorstoten. Het was uiteindelijk Bobo Joe die de volgende ronde niet haalde.

Tijd om in aflevering twee van maandag 30 november de overige vier kandidaten voor het eerst aan het werk te zien. Wij stellen ze kort aan je voor.

Omar “Woong” Van Vynckt

Voor deze Antwerpenaar kent het spel ‘League of Legends’ geen geheimen meer. Zo werkt Omar Van Vynckt reeds als analist voor de Belgische en Nederlandse competities van het spel. Als gamer zal je hem vooral onder de naam “Woong” kennen. Het was dezelfde naam van een Koreaanse speler die hij ooit op een WK aan het werk zag, iemand waar hij grote fan van was. Ook al verloor hij zijn hart aan LoL, ook shooters als ‘PUBG’ en ‘Valorant’ zijn geen onbekend terrein voor hem.

Lees hier ons interview met Omar “Woong” Van Vynckt.

Nichola “wH1TE” Bauwelinck

Voor weetjes over shootergames zoals ‘Call of Duty’ en ‘CS:GO’ moet je bij Nichola Bauwelinck zijn. Zo heeft hij er naar eigen zeggen al zo’n 5.000 uren aan 'Counter-Strike' op zitten. Een blessure aan zijn pols zorgde ervoor dat hij minder aan spelen toekomt, waardoor “wH1TE” nu een carrière als caster ambieert. Met al deze bagage op zak – Bauwelinck won ooit zelf een toernooi ‘CS:GO’ – staat hij te popelen om de esportsgeïnteresseerden te entertainen.

Lees hier het eerste interview met Nichola “wH1TE” Bauwelinck.

Vincent “Freekje” Vanloo

De oudste kandidaat bij ‘Be the Next Caster’ is 32 jaar en luistert naar de naam Vincent Vanloo. Ervaring heeft deze Gentenaar alvast zat in de esportswereld. Zo was hij speler op vrij hoog niveau in binnen- en buitenland, teammanager en ook nog eens organisator van diverse toernooien. Wanneer hij gamet, gebeurt dat onder de naam “Freekje”. Over ‘CS:GO’ kan hij met de nodige passie spreken, maar ook voor ‘World of Warcraft’ en ‘League of Legends' durft zijn gamershartje sneller slaan.

Vincent Vanloo beter leren kennen? Lees dan ons interview met hem.

Liam “Cha0s” De Cuypere

Van de oudste kandidaat gaan we tenslotte naar een van de jonkies aan deze talentenshow. Liam De Cuypere is per slot van rekening nog maar 20 jaar. Toch kan deze jongen, net als Vanloo uit Gent afkomstig, mooie adelbrieven voorleggen. Zo coachte “Cha0s” al diverse teams in binnen- en buitenland voor het spel ‘Rocket League’. De Cuypere heeft grote plannen. Hij wil naast caster ook nog initiatieven opstarten om mensen te sensibiliseren en te laten kennis maken met esports.

Lees hier ons interview met Liam De Cuypere.

Julie Vemeire in jury

Ook in de tweede aflevering zal het geheel aan elkaar gepraat worden door Espe Riekaert. Samen met een vakjury, bestaande uit Damien Rapoye (van esporsorganisatie Sector One) en Robert-Jan Koch (CS:GO-caster), gaan zij op zoek naar het ultieme castertalent. In iedere aflevering zal er ook telkens een gastjurylid zijn die de jury zal bijstaan. In aflevering twee is dat Julie Vermeire, die net als Soe Nsuki in aflevering 1 de kandidaten zal beoordelen op hun entertainmentgehalte.

Kijk op maandag 30 november om 18 uur naar aflevering twee van ‘Be The Next Caster’ op Pickx Live of Pickx.be.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top