Proximus zoekt het nieuwe esportsgezicht van België in 'Be The Next Caster'

Door Proximus

Deel dit nieuws

In het splinternieuwe programma ‘Be the Next Caster’ gaat Proximus op zoek naar nieuw talent van eigen bodem. In de wereld van esports, ofwel professioneel gamen, zijn casters, de commentatoren, big business. Vier weken lang zal een professionele jury acht kandidaten testen in een ware afvallingsrace. Topcaster Robert Jan Kortooms en Damien Rapoye, eigenaar van een Belgische esportsorganisatie, krijgen het gezelschap van enkele bekende gezichten. Zo zullen comédienne Soe Nsuki en tv- en radiogezichten Julie Vermeire, Aster Nzeyimana en Bouba Kalala de 8 -nu nog onbekende- Vlamingen het vuur aan de schenen leggen. Benieuwd wie het nieuwe esportsgezicht van Proximus wordt? Volg het vanaf 23 november op Pickx Live of Pickx.be.

Esports groeit in België aan een enorm tempo en ook de verschillende competities schieten als paddenstoelen uit de grond. En zoals in elke competitie moet er deskundige commentaar aanwezig zijn tijdens de wedstrijden om de kijkers te entertainen. In de wereld van esports worden de commentatoren ‘casters’ genoemd. Zonder hen, geen live commentaar, geen analyses en geen beleving.

Daarom neemt Proximus nu het heft in handen om nieuw talent te ontdekken. Een panel met opvallende gezichten uit de esportsscene en bekende koppen uit de entertainmentsector gaat op zoek naar een nieuwe Nederlandstalige caster voor België. De jury bestaat uit Damien Rapoye, eigenaar van de Belgische esportsorganisatie Sector One, en Robert Jan Kortooms, een bekende caster op de game Counter Strike. Zij krijgen het gezelschap van Aster Nzeyimana, Bouba Kalala en Julie Vermeire, allen bekend van radio en televisie, en Soe Nsuki, comédienne. De bekende Vlamingen zullen de kandidaten bekijken en beoordelen vanuit een ander perspectief.


In totaal nemen acht kandidaten deel aan het programma. Allemaal willen ze maar één ding: bewijzen dat zij de beste caster zijn. De kandidaten moeten verschillende proeven afleggen waarin ze hun kwaliteiten kunnen tonen. Vier afleveringen lang worden hun creativiteit, hun aanpassingsvermogen, hun entertainmentgehalte en tal van andere eigenschappen op de proef gesteld. Een ware afvallingsrace, met slechts één winnaar aan het eind. Het programma kan je exclusief volgen op Pickx.be en op Pickx Live !

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top