De vrouwen van Club YLA zijn aan een sterk seizoen bezig. De ploeg van coach Leo van der Elst moet enkel bevestigen tegen topclubs in hun race naar de top maar dat lukte nog niet. De dames van OHL deelden op speeldag zeven een mokerslag uit aan Sporting Charleroi en kunnen een gouden zaak in het klassement doen als ze winnen tegen de Brugse dames.

Club YLA ging vorige maand nog onderuit tegen leider Anderlecht met 2-3 en verloor begin deze maand van Standard Fémina met 2-1. De vrouwen van Club toonden heel wat veerkracht door tussen deze twee topmatchen door ‘de Slag om Vlaanderen’ te winnen tegen AA Gent (3-2) en zo een gedeelde derde plaats in het klassement veilig te stellen.

Die plaats deelt Club YLA momenteel met datzelfde Gent. Maar als Club komende zaterdag de vrouwen van OHL over de knie kan leggen, en AA Gent verliest van Standard Fémina, prijkt het alleen op plaats drie. Club YLA rekent op verlies van AA Gent want Standard Fémina is een ploeg die de laatste weken aardig op stoom is gekomen.

OHL naar de top?
Club kan zaterdag dus best winnen tegen OHL maar de Leuvense vrouwen zullen geen cadeaus geven. Zij kunnen immers een gouden zaak doen in het klassement bij winst. Als OHL wint van Club YLA, en AA Gent verliest van Standard Fémina, knoopt de ploeg van coach Jimmy Coenraets opnieuw aan bij de top van het klassement.

De Leuvense voorbereiding verliep alvast vlekkeloos. OHL deelde vorige zondag een flinke pandoering uit aan rode lantaarn Sporting Charleroi. Het werd maar liefst 7-0 aan den dreef. Luna Vanzeir scoorde een hattrick, gevolgd door twee goals van Hanne Eurlings en doelpunten van Tine Schryvers en Estée Cattoor.

Coach Coenraets wist dat OHL met deze zege vertrouwen zou tanken en dat mag wel in aanloop naar de wedstrijd tegen Club YLA en de strijd aan de top van het klassement.

Volg de Scooore Super League op Eleven Pro League, beschikbaar in de optie All Sports van Proximus Pickx.