Driepunter noodzakelijk voor Club Brugge met oog op eventueel mirakel in Rome

UEFA Champions League | Het einde van de groepsfase in de Champions League nadert stilaan. Met nog twee speeldagen te gaan is Europees overwinteren voor Club Brugge nog geen zekerheid. Een gelijkspel tegen Zenit Sint-Petersburg volstaat om plek drie te bemachtigen. Winst zou eventueel zelfs nog uitzicht geven op de knock-outfase van het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na twee kansloze nederlagen tegen Borussia Dortmund geloven weinig mensen nog in de overlevingskansen van Club Brugge in de Champions League. Toch bestaat er met de vier punten die blauw-zwart heeft nog een waterkansje op zo’n scenario, al moet het dan wel allemaal mee zitten. Club Brugge moet ten eerste op de voorlaatste speeldag winnen van Zenit en Lazio mag niet winnen van Dortmund.

To Dennis or not to Dennis

First things first. Om te beginnen moet Club Brugge woensdag 2 december winnen van de Russen uit Sint-Petersburg. Op de openingsspeeldag graaiden de Bruggelingen alvast de drie punten mee naar huis. Pas in het absolute slot zorgde uitblinker Charles De Ketelaere voor de bevrijding na een prachtige aanval. In Jan Breydel zullen de Russen ongetwijfeld azen op revanche. Met slechts één schamel punt, een gelijkspel tegen Lazio, is Zenit verplicht om te winnen op Brugge om nog kans te maken op Europees overwinteren.

Of Club-coach Philippe Clement opnieuw zal rekenen op Emmanuel Dennis, is de grote vraag. De Nigeriaan was er in het vorige duel met Dortmund niet bij omwille van disciplinaire redenen. Nochtans kan Club Brugge op grote momenten rekenen op de Nigeriaanse aanvaller, zoals vorig jaar tegen Real Madrid en dit seizoen in de opener tegen Zenit.

Dennis of geen Dennis, naast de missie van Club Brugge om niet te verliezen tegen Zenit zal er ook met een half oog gekeken worden naar het duel tussen Dortmund en Lazio. Indien Club Brugge de drie punten pakt tegen Zenit en Lazio kan niet winnen op Dortmund, hangt alles van het laatste duel tussen Lazio en Brugge af om te kijken wie mee doorstoot naar de knock-outfase van de Champions League.  

Cavani versus ex-ploeg

Speeldag vijf in de Champions League brengt uiteraard ook nog enkele andere topduels voort. Niet in het minst die tussen Manchester United en Paris Saint-Germain in groep H. Momenteel hebben de Britten een voorsprong van drie punten op de Parijzenaars. PSG doet er echter maar beter aan om punten te pakken, want ook Leipzig aast nog met evenveel punten als de Fransen op een plekje in de volgende ronde. Benieuwd of Edinson Cavani van Manchester United zijn ex-ploeg PSG een hak kan zetten.

Ook in groep D moet de definitieve beslissing nog vallen. Na een overwinning van Atalanta op het veld van Liverpool zijn de kaarten weer anders geschud. Met negen punten blijft Liverpool nog steeds aan kop staan van groep D, maar Ajax en Atalanta volgen momenteel met twee punten achterstand. Liverpool mag zijn verlies tegen Atalanta recht proberen zetten in eigen huis tegen Ajax, Atalanta ontvangt het reeds uitgeschakelde FC Midtjylland.

Tot slot blijft het afwachten wat de uitkomst wordt in groep B, waar Borussia Mönchengladbach, Real Madrid, Shakhtar Donetsk en Inter nog volop strijden voor Europees overwinteren. In groep C maken Porto en Manchester City in een rechtstreeks duel uit wie groepsleider kan worden, in groep A moet Atlético Madrid in eigen huis de tweede plaats proberen veilig te stellen tegen Bayern München.

Overzicht speeldag 5 in de Champions League

Dinsdag 1/12

Shakhtar Donetsk - Real Madrid: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
Lokomotiv Moskou - FC Salzburg: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
UCL Multi Live: vanaf 20u30 op Proximus Sports 1
Gladbach - Inter: vanaf 20u45 op Proximus Sports 2
Atlético Madrid - Bayern München: vanaf 20u45 op Proximus Sports 3
Liverpool - Ajax: vanaf 20u45 op Proximus Sports 4
Porto - Manchester City: vanaf 20u45 op Proximus Sports 5
Marseille - Olympiakos: vanaf 20u45 op Proximus Sports 6
Atalanta - Midtjylland: vanaf 20u45 op Proximus Sports 7

Woensdag 2/12

Istanbul Basaksehir - RB Leipzig: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
Krasnodar - Rennes: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
UCL Multi Live: vanaf 20u30 op Proximus Sports 1
Club Brugge - Zenit Sint-Petersburg: vanaf 20u45 op Proximus Sports 2
Dortmund - Lazio: vanaf 20u45 op Proximus Sports 3
Manchester United - PSG: vanaf 20u45 op Proximus Sports 4
Juventus - Dynamo Kiev: vanaf 20u45 op Proximus Sports 5
Ferencváros - FC Barcelona: vanaf 20u45 op Proximus Sports 6
FC Sevilla - Chelsea: vanaf 20u45 op Proximus Sports 7

Volg alles omtrent de Champions League op de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top